Marketplace hirdetéshez segítség?
Tegyük fel,hogy Kis Júlia vagyok.
Létrehozok facebookon egy saját csoportot a "Használt cuki rucikat".
Itt hirdetem (vállalkozóként,üzletszerűen) a termékeimet.De nem csak ebben a csoportban,hanem Marketplacen is meghirdetem őket,nem a saját nevemen,hanem a Használt cuki rucik oldalamon.
Ha én ezekután,mint Kis Júlia vásárolok valakitől Marketplacen használtruhát,az láthatja az én adatlapon,ki tudja bárhogy deríteni,hogy én ezt valójában továbbértékesítési céllal vásárolom?
1.- vállalkozóként minden eladásról számlát kell kiállítanod, ha nem online állítod ki, hanem kézzel, akkor is 8 napon belül fel kell vinned az online rendszerbe a NAV felé.
2.- vállalkozóként el kell tudnod számolni az eladott áru eredetével (számla vagy adásvételi szerződés) Tekintettel arra, hogy a szavaidból kivéve magánszemélytől vennéd, így nem lenne róla számla - tehát mindenképpen bukta egy ellenőrzésnél.
(más buktató is van benne, de abban nem vagyok 100 %-ig biztos, így azt nem merem/akarom leírni)
Vállalkozó vagyok,van könyvelőm is.
Illetve nem használtruhával foglalkozok,csupán egy példa volt,hogy a marketplace működését megérthessem.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!