Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyiért kellene dolgoznom...

Mennyiért kellene dolgoznom Budapesten mint szobafestő?

Figyelt kérdés

Frissen végzett szobafestő vagyok és egy jó barátommal szeretnénk közösen munkákat vállalni. Tekintettel arra, hogy eddig az iskolai gyakorlaton kívül csak 5 lakásnyi tapasztalatunk van, természetesen nyomott áron szeretnénk dolgozni. Vannak festő ismerősök, rokonok, de mindenki mást mondott idáig, ezért kérném a ti segítségeteket. Tisztában vagyok vele, hogy hogyan kell a munkabért számolni, hiszen tanultuk és azt tételesen a legtöbb esetben a megrendelő nem is tudja. Arra lennék kíváncsi, hogy nagyvonalakban 10 óra (1nap) munkáért mennyit lehetne reálisan kérni? Festők és megrendelők válasza is érdekelne, elsősorban Bp, de más települések is érdekesek lehetnek. Amiket eddig hallottam a következők: "a nettó 1500ft/ óra már jónak számít kezdőnek, szóval 15 ezer/nap" illetve a másik pedig "ha Pesten 100 ezer (/nap) alatt vállalsz munkát az nagyon ciki"

A kettő között elég nagy a diferencia ezért várom válaszaitok.

2021. okt. 8. 12:24
A kérdező szavazást indított:
Napi 15 ezer (1500/óra) reális
Napi 20 ezer (2000/óra) reális
Napi 30 ezer (3000/óra) reális
Napi 60 ezer (6000/óra) reális
Napi 100 ezer (10000/óra) reális
21 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
100 ezer / nap? Kezdőként? Azért nyilván te is érzed, hogy ez erős túlzás.
2021. okt. 8. 12:50
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem órabért meg napi bért kell meghatározni. A festők, burkolók tipikusan négyzetméter áron dolgoznak, abból nincs vita. Ki kell számolni, hogy melyik munkafolyamat mennyi idő, mennyi vele a költség, mennyit tudsz egy nap alatt megcsinalni.
2021. okt. 8. 13:12
 3/14 A kérdező kommentje:
Kiemeltem, hogy kezdőként nyomott áron dolgoznánk. A kettő példa amit hoztam ismerősök válasza volt amikor rákérdeztem. A négyzetméteres kalkuláció pedig természetesen meg lesz, de ahhoz tudnom kell, hogy mennyit is szeretnék keresni. Azt pedig csak úgy tudom, ha kérdezek. Bocsi ha félreérthető volt.
2021. okt. 8. 14:13
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én más irányból közelíteném meg a dolgot. Számold ki mennyi pénzre van szükséged a megélhetéshez. Hiába mondunk neked konkrét órabéreket, lehet sokkal több költséged van egy hónapban. Albérlet, rezsi, kaja, közlekedés, ruházkodás, szórakozás stb. Annak nincs értelme, hogy most kitűzöl egy x forintos órabért, mert valaki azt mondta, és az első hónap után rájössz, hogy nem fedezi a költségeid.

Az is lehet, hogy alig költesz egy hónapban, mert mondjuk otthon laksz és nincsenek magas igényeid, így jóval alacsonyabb órabérrel is megérheti elkezdeni ha nyomott áron szeretnél dolgozni.

Illetve ezt a társaddal is beszéld meg, mert az ő költségei is számítanak. Ha te otthon laksz ő meg albérletben, akkor kapásból van 100-150 ezer forint különbség a költségeitekben ha minden más ugyanaz. Te lehet vállalnád pl 1500 forintos órabérrel is, de neki 2000 alatt nem éri meg. Ezt nektek kell tudni.

2021. okt. 12. 15:59
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Frissen vegzett szobafestokent inkabb dolgoznod kellene egy vallalkozonak mert sokat tudsz tanulni masoktol. En rengeteg trukkot tanultam mas festoktol miutan befejeztem az iskolat.

5 lakasnyi tapasztalat az nem sok. Lesznek olyan dolgok a festesben amivel nem talalkoztal meg es bajban leszel. Tapasztalt szakmeberekkel is elofordul de ritkabban mint a kezdokkel.

Ha mindenkepp vallalkozni akarsz akkor tudod a m2 arakat, azok szerint dolgozz, alacsonyabb aron. Ne oraberben gondolkozz. Szamold inkabb ki hogy mennyit tudnal megkeresni 1 nap alatt azzal a mennyiseggel amit produkalsz glettelesben, festesben.

Budapesten hirdetnek festok akik az alkalmazottaknak fizetnek netto 20-25 ezret naponta. Ezek alapjan neked legalabb ennyit kell keresned, de inkabb tobbet mert vallakozokent kell sajat auto, azt tankolnod kell, sajat szerszamok, konyvelo, stb. Raadasul lesznek olyanok hogy elmesz felmerni, otthon szamolgatsz utana, majd a megrendelo azt mondja hogy tul sokba kerul(akkor is ha olcson vallalod mert sokan nincsenek tisztaba az arakkal) vagy meggondolja magat es megsem festet, te meg orakat toltottel a felmeressel, odaautoztal, szamolgattal teljesen ingyen.

Ha nem keresel tobbet mint alkalmazottkent kapnal akkor felesleges vallakozni, mert mint irtam, sokat dolgozol ingyen mikor arajanlatot adsz es megsem festetnek veled, megkell venned a szerszamokat, kell munkasauto.

Tobb olyannal talalkoztam mar hogy 2 festo osszeallt hogy vallalkozzanak egyutt es kesobb kulon folytattak. Az egyik tobbet akar keresni mint a masik , vagy kevesebbet dolgozik de megis a penz felet akarja, stb.

Kezdd el kulon te is meg a baratod is es nagyobb munkakanal egymasnak segitetek, egy elore megbeszelt oradijat vagy osszeget fizetsz.

2021. okt. 14. 03:39
 6/14 A kérdező kommentje:
Hát gyerekek, napi bérre átszámolva, mamámnál 35 ezer /fő ért voltak a festők és ez egy kisváros. Így aztán a kezdő 20/nap korrekt, de csak mint kezdő. Bp tapasztalattal szerintem az 50 így már teljesen reális.
2021. okt. 24. 22:30
 7/14 anonim ***** válasza:
49%

MINIMUM

5500 HUF bruttó / óra,

plusz anyag és kiszállás.

Mégha EFO-s ként napi ezresre jelented be magad, akkor se sok minőségi magasban végzett szakmunkáért.

2021. okt. 25. 17:34
 8/14 anonim ***** válasza:

Nettó 1500 ft / óra nem számít jónak, az egy alkalmazotti órabér.

Én portás alkalmazott vagyok, tv-t nézek egész nap, (najó közbe tanfolyamokat végzek) lényegében semmi valós munkám 1050 ft nettót kapok.

Te 450 ft-ért kennéd magad össze óránként?

2021. okt. 25. 17:46
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Napi 20-30 ezret bőven elkérhetsz (tényleg dolgoztok 10 órát naponta?), szerintem az még kevés is mai viszonylatban.
2021. nov. 12. 13:43
 10/14 anonim ***** válasza:
Aztán garanciát vállalsz-e a munkádért? Hiába vállalsz te napi 10 ezrért, ha sz*rul festenéd ki a lakásomat mennék a fogyasztóvédelemhez és még te jönnél ki sz*rul.
2022. jan. 17. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!