Hol könnyebb, egyszerűbb vállalkozást, céget indítani, az usában, vagy itthon?
USA már 7-8 évesen is lehet vállalkozásod, adózás a bevétel önbevallása alapján utólag VS hazánk min. 18 éves kortól.
USA utcai élelmiszerárus lehetsz akár 50dollár befektetésével is "Hot Dogging with Dan" , engedélyezés egyszerű max. 1 munkanapos ügymenet, reggel kérvényezed este már árulod a portékádat VS hazánkban több hónapos és költséges procedúra...
USA épületvásárlás, üzletfejlesztés, stb. hitelügyintézése 1-2 munkanap 2% önerő 98% hitel VS hazánkban szerintem elég hosszadalmas pl. kocsihitelem ügyintézési ideje 35 nap volt 60% önerővel, testvéremék házvásárlása 70% önerő +3 hónap ügyintézés.
USA üzleti hitel kamat 3,6%, átstrukturálva akár 2,4%, "Investment Joy" 1,2%-os hitele 1% önerővel VS hazai :)
USA az eladó ad hitelt a saját épülete, cége megvételére, 0% önerő és 0% kamat, 10 évig fizeted, ha nem tudsz fizetni visszakapja VS hazánkban hasonló sincs.
USA 20dollár megfizetése után árulhatsz bármit a saját házadban és az udvarodban, adózás önbevallásos alapon, nincs számlaadás sem VS hazánkban ezt üldözi a rendőrség.
USA 5-6-7%-os ÁFA VS a hazai :)
USA egyszerűsített engedélyezési folyamatok VS nálunk hosszadalmas és bonyolult.
USA nem jutsz be fehér magyarként VS itt talán érted a nyelvet.
Szerintem döntsél te, hogy hol könnyebb, ha nem tudsz kijutni, akkor egyedüli lehetőségként marad a hazai állóvíz!
11-es, ezt szuperül összefoglaltad!
Ugye ezeket, mint ahogy én sem, sokan nem tudják, nem hiszik el. Sokat egyszerűsödött már itt is a cég alapítás, de bőven van még hová fejlődni. Ez a kérdés is azért fogalmazódott meg bennem, mert akarok indítani egy vállalkozást, de itthin eddig csak akadályokba ütköztem.
Lehet rosszul tudom, de pl Delaware-ben nem is kell ott lenned, lehet máshol sem. Nem kell állampolgárnak lenni és ha nincs bevétel az usából és usa állampolgár alkalmazott sincs adózni sem kell.
# 11
Még olyasmit is hallottam, hogy az USA-ban (lehet nem minden államában) de ha egy földet megveszel akkor ami abban található (pl leletek, régiségek) a kőolaj, földgáz, és a vízkészlet kivételével az a te tulajdonod lesz. Magyarországon az államé.
Ez igaz egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!