Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hol könnyebb, egyszerűbb...

Hol könnyebb, egyszerűbb vállalkozást, céget indítani, az usában, vagy itthon?

Figyelt kérdés
Főleg a bürokrácia része érdekel.
2021. szept. 9. 18:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

USA már 7-8 évesen is lehet vállalkozásod, adózás a bevétel önbevallása alapján utólag VS hazánk min. 18 éves kortól.

USA utcai élelmiszerárus lehetsz akár 50dollár befektetésével is "Hot Dogging with Dan" , engedélyezés egyszerű max. 1 munkanapos ügymenet, reggel kérvényezed este már árulod a portékádat VS hazánkban több hónapos és költséges procedúra...

USA épületvásárlás, üzletfejlesztés, stb. hitelügyintézése 1-2 munkanap 2% önerő 98% hitel VS hazánkban szerintem elég hosszadalmas pl. kocsihitelem ügyintézési ideje 35 nap volt 60% önerővel, testvéremék házvásárlása 70% önerő +3 hónap ügyintézés.

USA üzleti hitel kamat 3,6%, átstrukturálva akár 2,4%, "Investment Joy" 1,2%-os hitele 1% önerővel VS hazai :)

USA az eladó ad hitelt a saját épülete, cége megvételére, 0% önerő és 0% kamat, 10 évig fizeted, ha nem tudsz fizetni visszakapja VS hazánkban hasonló sincs.

USA 20dollár megfizetése után árulhatsz bármit a saját házadban és az udvarodban, adózás önbevallásos alapon, nincs számlaadás sem VS hazánkban ezt üldözi a rendőrség.

USA 5-6-7%-os ÁFA VS a hazai :)

USA egyszerűsített engedélyezési folyamatok VS nálunk hosszadalmas és bonyolult.

USA nem jutsz be fehér magyarként VS itt talán érted a nyelvet.

Szerintem döntsél te, hogy hol könnyebb, ha nem tudsz kijutni, akkor egyedüli lehetőségként marad a hazai állóvíz!

2021. szept. 10. 07:01
 12/13 A kérdező kommentje:

11-es, ezt szuperül összefoglaltad!

Ugye ezeket, mint ahogy én sem, sokan nem tudják, nem hiszik el. Sokat egyszerűsödött már itt is a cég alapítás, de bőven van még hová fejlődni. Ez a kérdés is azért fogalmazódott meg bennem, mert akarok indítani egy vállalkozást, de itthin eddig csak akadályokba ütköztem.

Lehet rosszul tudom, de pl Delaware-ben nem is kell ott lenned, lehet máshol sem. Nem kell állampolgárnak lenni és ha nincs bevétel az usából és usa állampolgár alkalmazott sincs adózni sem kell.

2021. szept. 10. 08:31
 13/13 anonim ***** válasza:

# 11

Még olyasmit is hallottam, hogy az USA-ban (lehet nem minden államában) de ha egy földet megveszel akkor ami abban található (pl leletek, régiségek) a kőolaj, földgáz, és a vízkészlet kivételével az a te tulajdonod lesz. Magyarországon az államé.

Ez igaz egyébként?

2021. szept. 29. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!