Megkaptam a kompenzációs támogatást, de mikor van vége a vészhelyzetnek?
Jelenleg nincs vészhelyzet. Veszélyhelyzet van. Egyébként:
A veszélyhelyzet 2021.05.22-ig élt volna, de a 2021.05.21-én éjfél előtt nem sokkal kiadott 2021. évi XL törvénnyel meghosszabbították. Így tehát a veszélyhelyzet a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napjáig lesz érvényben.
Az országgyűlési törvény szerint az őszi ülésszak elméletileg mindig szeptember 1-jén kezdődne, viszont azt a házelnök hívja össze, így lényegében Kövér László házelnöktől függ, hogy meddig fog tartani a veszélyhelyzet. Az elmúlt években sosem tartották meg az első ülést szeptember 15-e előtt, tehát nagy esély van arra, hogy a veszélyhelyzet kb. szeptember 30-ig tart majd.
De ha figyeled a híreket, akkor biztosan be fogják mondani, hogy mikor lesz vége. Nekem azért van egy olyan sanda gyanúm, hogy a választásokig nem fogják megszüntetni a veszélyhelyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!