Szerintetek ki a sikeresebb akinek több pénze van vagy az akinek nagyobb végzetsége?
Szerintem az, aki azt csinálja, amit szeret, marha jó bevételért cserébe! Ez a TOP kategória.
Vagyis a végzettség részemről nincs összefüggésben a sikerrel.
A siker nekem a belefektetett energia és a cserébe kapott anyagi, erkölcsi és pszichikai jólét optimális arányát jelenti.
szabadidő alatt nem a láblógatás, meg a hajléktalan létet értettem. Hanem azt, mikor nem a pénzért jársz be dolgozni, mert van akkora tőkéd, hogy simán megélsz a hozamaiból.
gondolom ti örömmel jártok be reggelente a munkahelyetekre és rohadtok ott 8-10-12 órát.
Én amúgy teljes mértékben veled értek egyet.
A szavazat jelenlegi állása az hogy 15-ből 1 gondolja hogy az a sikeresebb akinek diplomája van
Akinek sok pénze van, azt semmiképp sem hívnám sikeresnek önmagában. Ha valaki milliárdokat örököl, akkor sikeres? Nem.
Viszont ha elért egy bizonyos tanulmányi szintet, akkor ott már mondhatjuk, hogy azt ő érte el, az ő sikere.
Szóval ennyi info alapján a tanulmányi eredmény.
De ez ugyanúgy elmondható arra, aki a kevesebbet fizető munkát vállalja, mert az is szívesebben csinálja azt és nem az pénzért dolgozik, mivel akkor mindig a jobban fizető meló felé menne.
A siker az, amikor a kitűzött céljaidat eléred és ez elégedettséggel tölt el. Sikernek nevezhető az is, ha elismerik a munkádat, a teljesítményedet.
A sok pénzt szerintem nem lehet sikernek nevezni. Mi az a pénzösszeg, ahonnan sikernek számít és alatta nem?
Például, egy magyar forintmilliárdoshoz képest mi itt sikertelenek vagyunk. A magyar milliárdos is sikertelen egy tetszőleges amerikai dollármilliárdoshoz képest.
Vagy ha megnyered az Eurojackpot főnyereményét és egy nap alatt euromilliárdos leszel, az siker? Még egy lottónyertesről sem mondták, hogy sikeres, mert nyert. De ha azt a pénzt jól használja fel, alapít egy céget, ami olyan eredményeket ér el, amivel kivívja sokak elismerését, akkor az már siker.
A végzettség is hasonló. Ha van 10 diplomád, akkor attól automatikusan sikeres vagy? Szerintem nem, ha nem teszel a megszerzett tudásoddal semmit. De ha kutató leszel és elismert eredményeket érsz el, megváltoztatod a világot, akkor sikeres leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!