Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A kárpitozás egyéni vállalkozá...

A kárpitozás egyéni vállalkozásban valóban nem kifizetődő és nem éri meg?

Figyelt kérdés

Volt lehetőségem belekóstolni a szakmába, és eléggé ráéreztem, jó munkákat készítettem és élveztem is a munkafolyamatot.

Mivel nincs semmire értelmes végzettségem, gondolkoztam hogy az új szakmarendszerben kitanulom, mert van érettségim és így 2 év lenne az egész. Mert jelenleg csak raktárosi meg ilyen egyéb, nem túl vonzó munkákra tudok jelentkezni.

Viszont rengeteg kárpitost ismerek, akik vállalkoztak is, és a legtöbb egyáltalán nem szedte meg magát, öregkorukra még saját lakást és házat is nehezen tudtak csak összeszedni.

Igazából a rengeteg közül talán egyet tudok, aki saját bútorüzlettel ki tudott törni valamennyire...

Erre azt mondják, hogy nem szükségszakma, ha nem tetszik az ár az ügyfélnek, inkább elmegy egy bútorboltba, még akkor is, ha 1 év múlva a szövet lekopik a fél milliós bútorról.

Ellenben egy villanyszerelő vagy gázszerelő pont annyit kér, amennyit csak gondol, mivel ezek nélkül nem lehet a házban élni, ki fogják fizetni ha hibásodás van.

Szerintetek lehet ezzel a szakmával vállalkozásban jó egzisztenciát építeni, vagy kevés hozzá?

Gondolkodtam az asztalozásban is, de az meg nem vonz.

29F

2021. jún. 8. 23:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
Nem ismerek túl sok kárpitost, viszont azt tudom, hogy itt nálunk van egy házaspár, akik ezzel foglalkoznak. Ők csinálják ketten kézzel az egészet, és sokszor fél éves várólistájuk van már. Nem azt mondom, hogy milliárdokat tettek félre, de látható, hogy nem szűkölködnek azért. Szóval van ellenpélda azért. Nyilván függ attól is, hogy hol vagy, mennyire értesz hozzá, milyen minőségű a munkád stb.
2021. jún. 9. 00:03
 2/12 anonim ***** válasza:
18%
minden kétkezi szakmából hiány van most, bőven lehet milliókat keresni havonta
2021. jún. 9. 00:13
 3/12 A kérdező kommentje:

Főleg fodrászkodásból meg burkolásból, mi? :D

2021. jún. 9. 00:58
 4/12 anonim ***** válasza:
44%

Nézd nem leszel milliárdos belőle de a kanapenk javítása 100e Ft volt 1 napos meló se 1 embernek. Ha havonta 1-1.5 millió marad tisztán az nem nagy vagyon de szerintem biztos megélhetés.

Ja és ismerősöm is van csak messze vidéken o is kárpitos lett végül, stabil megélhetés .

2021. jún. 9. 05:10
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
pár millió nettóban simán megmarad havonta kárpitosként. nem sok pénz, de meg lehet élni belőle kényelmesen
2021. jún. 9. 09:22
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Ha jól csinálod, meg lehet belőle élni. Milliomos nem leszel, de egy tisztességes megélhetést össze tudsz hozni.

Persze, ehhez jól kell csinálni: reklámozni, jelen lenni már az interneten is, hogy folyamatosan legyenek megrendeléseid. A pénzt az elején forgasd vissza: vegyél eszközöket, gépeket, fejleszd a műhelyt! Ha szép munkát végzel, és gyorsan dolgozol, jó híred lesz és sokat tudsz termelni. Így talán egy kisebb vállalkozássá is kinőheted magad, egy-két alkalmazottal.

Amikor pedig nincs elég megrendelés, akkor régi bútorok felújításával is foglalkozhatsz (mostanában elég menők az érdekes szövettel felújított, retró design-bútorok), amiket aztán eladhatsz a neten vagy pesti galériákban.

2021. jún. 9. 12:29
 7/12 A kérdező kommentje:

"Ha jól csinálod, meg lehet belőle élni. Milliomos nem leszel, de egy tisztességes megélhetést össze tudsz hozni."

Ezzel egyetértek, minden egyes kárpitosnál ezt tapasztalom, tényleg temérdeket ismerek, de milliomost egyet sem, max aki átment más területre is, pl. forgalmazás.

2021. jún. 9. 17:20
 8/12 anonim ***** válasza:
63%

Aki jól csinál valamit, az azért meg tud lenni belőle. De azért világos, hogy a szakma maga már hanyatló korszakában van. Szemfelszedő sincs már, meg cipész is alig.

Egy magas igényű, extra réteget kell megcsípned, Ikeás szart nem fognak áthuzatni.

2021. jún. 11. 12:14
 9/12 anonim ***** válasza:
83%
Van egy kárpitos cimborám. Szépen és igényesen dolgozik. Válogathat a munkákban és várólista van nála. De az olcsó fotel újrakárpitozásától a milliós bőr garnitúráig mindenhez van eszköze és szakértelme. Manapság a legtöbb pénzt a luxus kategóriájú autók bőr ülésének a javításával keresi.
2021. jún. 15. 00:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Az attól függ mit kárpitozol, Ikea bútorokat vagy chesterfield kanapékat vagy bentley / egyéb luxusautókat?

Van ebben fantázia szerintem.

2021. jún. 15. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!