Járműmérnök diplomával, milyen magánvállalkozást tudok elindítani?
#6 "nyilván nincs, azért kérdezed"
Volt már több jármű építési projektben részem, mikor egy saját konstrukciót kellett meglavósítanunk, különböző paraméterek, illetve adott költségvetés mellett. Viszont ez sok esetben nem egy emberes művelet. Ezért érdeklődöm a különböző alternatívák után.
#12: nekem is ugyanez jutott eszembe.
Egy kvázi (teljesen) pályakezdő, akinek leesett, hogy amíg a "betanított" mérnöki munkát csinálja, addig nem lesz nagy pénz. A semmire próbál vállalkozni.
Egyébként így, hogy a tervező tapasztalat sem lehet túl acélos én beruháznék 2-3 komolyabb 3D nyomtatóba és elkezdenék egyedi dolgokat gyártani. Első körben akár makett alkatrészeket. Van ezen a területen piaci rés még. Aztán lehet hogy némi tapasztattal komolyabb minta/prototípus gyártásokat is lehetne vállalni az ipar számára.
Napjainkban annak is örülhetsz, ha valami cégnél állást találsz.
Aztán majd 8-10 év szakmában eltöltött év után lehet(ne) gondolkodni vállalkozáson.
(feltéve, hogy nem fásulsz bele a team-munka részlet kérdéseibe, sőt közben még tovább is képezed magad)
Tudom, hogy rosszul hangzik, de a veled azonos korú, ügyeskezű autószerelő, jobb esélyekkel tud vállalkozást nyitni, mint Te a kezdő mérnök.
Éppen Azért ne kezd vállalkozóként, mert nem egy emberes szakma.
Van még mit tanulnom, a szakmában is, munkasfelvételben is, szervezésben is.
Ki kell ismernem, kik a tuti beszállítók, milyen a hatósági ügyintézés, ki a rugalmas, ki a merev a hivatalokban.
Mik a gyakori problémák, még kérések, mire tudsz igent, mire kell nemet mondani.
Egy igénYes kis cégnél kezdj, ott mindembe bele kell folynod.
Ismerős sima autószerelő ből.lett injektor ász, de már a hibakód piszkálásban nyer sokat, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!