Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Dropshippinget megéri tanulni?

Dropshippinget megéri tanulni?

Figyelt kérdés
Mennyi idő megtanulni mindent ami ezzel kapcsolatos? Megéri elkezdeni, lehet benne sikerem? Tudtok e hasznos oktató videókat amiből tanulhatok?
2021. máj. 4. 18:22
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezekre tudsz valami hasznos oktató anyagokat?
2021. máj. 4. 19:51
 12/22 anonim ***** válasza:

Ha sikeres akarsz lenni vele (értsd sok pénzt keresni) azon gondolkodj el, hogy mit tud majd nyújtani a te webshopod, amit más nem.

Ha a piacra kiviszed árulni a megtermelt paradicsomot, 8 másik árus ugyanazt adja a melletted lévő standokon, nyilván kisebb különbségekkel. Webes kereskedelem (akár a hagyományos, akár a dropshipping) ugyan ez, csak pár nulla van még a végén. Valahogy ki kell tűnnöd a tömegből: nagyon jó marketing, konkurenciánál alacsonyabb árak, olyan termék amit más nem forgalmaz, gyors és olcsó szállítás... Kérdés, hogy ezek közül mit tudsz megvalósítnai reélisan?

-marketing: talán ez a legegyszerűbb az összes közül, de ez egy külön szakma, és sok cég szakembereket alkalmaz, nehéz velük felvenni a versenyt "maszek" vállalkozóként, ha meg kiszervezed, oda a nyereséged

-árak: ha csak nem bennfentes forrásból, piaci ár alatt szerzed be a dolgokat, nem tudod olcsóbban adni úgy, hogy meg is érje neked

-olyan termék amit más nem forgalmaz: nyilván árulni nagyon könnyű ilyet, de mielőtt belefogsz, azért gondolkodj el, miért nem csinálja más, mert megvan az oka (lehet hogy csak senki nem gondolt rá előtted, de ez a valószínűtlenebb eset) és természetesen előtte piackutatás, hogy lenne-e rá fizetőképes kereslet

-gyors és olcsó szállítás: dropshipping szolgáltató és futár/posta függvénye, de mivel a másik sokezer webáruház is ezeket használja, nem tudsz kitűnni

2021. máj. 4. 19:53
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

dropshippinggel az a "baj", hogy idehaza joga van a vevőnek 14 napig indoklás nélkül elállni a vásárlástól és neked, mit eladónak kutya kötelességed eleget tenni neki.

Tehát ha veszek tőled valamit, és te megrendeled aliexpressról, ahonnan 60+ nap a kiszállítás (jó esetben).. és elállok a vásárlástól a 6. napon, amikor nem kaptam meg a terméket, akkor neked vissza kell fizetned a vételárat, miközben, már aliról megrendelted a terméket nekem.

Remélem érzed a problémát.

2021. máj. 4. 19:54
 14/22 anonim ***** válasza:
#13: A dropshipping nagy része ma már úgy néz ki, hogy van egy európai szolgáltató, ahova (nagy tételben) megrendeli a webáruház üzemeltetője a termékeket, és ők intézik onnan a kiszálltást.
2021. máj. 4. 20:02
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
#14 ha nagy tételben kell rendelnem, akkor az már nem dropshipping.. hanem fullfilmet szolgáltatás igénybevétele. Dropshipping lényege, hogy nincs saját készletem sehol, hanem bejön egy rendelés és leveszem a nagyker polcáról azt az 1 db-ot és kiküldöm/kiküldetem a vevőmnek.
2021. máj. 4. 20:05
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
#15: Ezzel nem értek egyet. A fullfillment az, amikor a szolgáltató megkapja az árukészletet, és mindent ő intéz fix díjért, vagy jutalékért (raktározás, webshop üzemeltetése, csomagolás, kiszállítás szervezése, bevétel kezelése, reklamációk kezelése stb..) tehát a szolgáltató "árulja" a terméket. Ha te a saját árudat beszállítod a szolgáltatóhoz, de azt a saját webshopodon keresztül árulod, te tartod a kapcsolatot a vevőkkel, te kezeled a garanciális igényeiket, és csak azt továbbítod az áru raktározását, csomagolását végző szolgáltató felé, hogy mit komissiózzon össze az árukészletedből és hova szállítsa le, az dropshipping, akkor is ha tied az árukészlet.
2021. máj. 4. 23:23
 17/22 A kérdező kommentje:
10.-dik Válaszolóhoz szólok, akkor mégis kell tanulni. Halvány fogalmam sincs sem a marketinghez, sem a pénzügyhöz stb.
2021. máj. 5. 11:00
 18/22 anonim ***** válasza:
59%
akkor szerintem még most add fel
2021. máj. 5. 11:02
 19/22 anonim ***** válasza:

Szerintem meg most kezdjen el tanulni. :)

Hozzáállás kérdése.

2021. máj. 5. 12:10
 20/22 xswerdy ***** válasza:
100%
13: "és elállok a vásárlástól a 6. napon, amikor nem kaptam meg a terméket". Nem, az indoklás nélküli elállás 14 napja az átvétellel indul.
2021. máj. 5. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!