Dropshippinget megéri tanulni?
Ha sikeres akarsz lenni vele (értsd sok pénzt keresni) azon gondolkodj el, hogy mit tud majd nyújtani a te webshopod, amit más nem.
Ha a piacra kiviszed árulni a megtermelt paradicsomot, 8 másik árus ugyanazt adja a melletted lévő standokon, nyilván kisebb különbségekkel. Webes kereskedelem (akár a hagyományos, akár a dropshipping) ugyan ez, csak pár nulla van még a végén. Valahogy ki kell tűnnöd a tömegből: nagyon jó marketing, konkurenciánál alacsonyabb árak, olyan termék amit más nem forgalmaz, gyors és olcsó szállítás... Kérdés, hogy ezek közül mit tudsz megvalósítnai reélisan?
-marketing: talán ez a legegyszerűbb az összes közül, de ez egy külön szakma, és sok cég szakembereket alkalmaz, nehéz velük felvenni a versenyt "maszek" vállalkozóként, ha meg kiszervezed, oda a nyereséged
-árak: ha csak nem bennfentes forrásból, piaci ár alatt szerzed be a dolgokat, nem tudod olcsóbban adni úgy, hogy meg is érje neked
-olyan termék amit más nem forgalmaz: nyilván árulni nagyon könnyű ilyet, de mielőtt belefogsz, azért gondolkodj el, miért nem csinálja más, mert megvan az oka (lehet hogy csak senki nem gondolt rá előtted, de ez a valószínűtlenebb eset) és természetesen előtte piackutatás, hogy lenne-e rá fizetőképes kereslet
-gyors és olcsó szállítás: dropshipping szolgáltató és futár/posta függvénye, de mivel a másik sokezer webáruház is ezeket használja, nem tudsz kitűnni
dropshippinggel az a "baj", hogy idehaza joga van a vevőnek 14 napig indoklás nélkül elállni a vásárlástól és neked, mit eladónak kutya kötelességed eleget tenni neki.
Tehát ha veszek tőled valamit, és te megrendeled aliexpressról, ahonnan 60+ nap a kiszállítás (jó esetben).. és elállok a vásárlástól a 6. napon, amikor nem kaptam meg a terméket, akkor neked vissza kell fizetned a vételárat, miközben, már aliról megrendelted a terméket nekem.
Remélem érzed a problémát.
Szerintem meg most kezdjen el tanulni. :)
Hozzáállás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!