Számla kiállítás?

Figyelt kérdés

Adott egy külföldi (EU-s) cég, akiknek felkérés alapján csináltam egy promóciós videót (amolyan freelance módra). Jelenleg ott tartunk, hogy egy számukra kiállított számla alapján fizetnének, viszont én eddig ezt a videóvágási dolgokat hobbi alapon űztem bevétel nélkül, magyarán halvány lila gőzöm sincs, hogy hogyan lehetne ezt megoldani.

Van esetleg valakinek itt efféle elvont helyzethez tanácsa? Nem hiszem, hogy alapíthatok erre külön céget, ugyanis olyan állami munkakörben dolgozom itt Magyarországon, mely eléggé specifikusan korlátozza a másodállást/munkakör melleti magánvállalkozásokat.

Kis utánajárással még ezt a weboldalt találtam, amely számlák kiállításával foglalkozik, de megint homályos a legalitása a dolognak:

[link]

Esetleg ehhez valami tipp?

2021. ápr. 12. 21:13
 1/2 Fsms ***** válasza:
Ki tudsz váltani egy adószámot mint egyéni vállakozó, és a nav oldaláról tudsz számlázni.
2021. ápr. 12. 21:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Adószámos magánszemély

De erősen javaslom, hogy ilyeneket előre tisztázz legközelebb

2021. ápr. 12. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!