Egyeni vallalkozo szeretnek lenni, a terv is megvan mar, de hol lehet azt kideriteni, hogy szukseges-e barmilyen szakiranyu vegzettseg a vallalkozasomhoz? Kormanyablak esetleg? Probaltam rakeresni,es talan ez allt a legkozelebb... Koszonom szepen ha valaki tud mondani valami erdemlegeset.
A kamara sem ad mindig teljes tájékoztatást. Én nagyon sokat szívtam hasonló problémával. Az általam kinézett tevékenységi kör tudtommal nem volt végzettséghez kötött, a kamarával folytatott beszélgetés alapján kiderült, hogy az, majd a kormányablaknál mondták el, hogy nem az, és egy éve űzöm, nem kértek még be papírt. Szóval igazából duplán cáfolnám az előttem álló szavait, engem a kormányablak tájékoztatott, a kamarának viszont gőze se volt róla. Viszont simán kitelik, hogy a magyar ügyintézésben hasaltak el a dolgok, szóval érdemes több forrásból tájékozódni, de ami a legszebb, hogy egyik sem ad magabiztos, teljesen valódi tájékoztatást, ezért is szép ez az egész :D Az e-tus viszont alapvetően jó oldal, én is onnan tájékozódom már, könyvelőm is azt ajánlotta.
2021. márc. 22. 17:16
5/9 anonim válasza:
Azért írtam, hogy felejtse el a kormányablakot, mert elvileg ők már nem foglalkoznak ilyenekkel. Az más kérdés, hogy ha betéved valaki, akkor segítenek. De számtalan példát tudnék mondani a kormányablak inkompetenciájára. Pl az egyik pillás ügyfelemnek ki akarták törölni a tevékenységét, merthogy szerintük nem volt végzettsége. Bementünk személyesen, odaadtuk az ügyintéző kezébe a keményborításos OKJ bizonyítványt, hogy de hát itt van. Majd a hivatalnok idézett egy 1998-as kormányrendeletből, hogy mely végzettségek elfogadhatóak. Valóban nem volt köztünk a miénk. Csakhogy 2012-ben felülíródott az általa idézett rendelet egy másikkal, amiben már benne volt. És ezt nem akarta figyelembe venni. És még sok hasonló sztorit tudnék mondani róluk. Összességében én örülök, hogy visszakerült az ügyintézés a NAV-hoz.
2021. márc. 22. 18:43
6/9 anonim válasza:
Én is a kormányablakban kaptam anno tájékoztatást, de attól még igaza van annak, aki szerint felesleges oda menni, mivel tavaly óta a nav az illetékes
2021. márc. 22. 18:53
7/9 anonim válasza:
"hogy az, majd a kormányablaknál mondták el, hogy nem az, és egy éve űzöm, nem kértek még be papírt."
Majd bekérik, addig csináld nyugodtan, amíg megvitatja tértivevényesbe a két csinovnyik, hogy mennyi lesz a bírságod mire jogerőre emelkedik...
2021. márc. 23. 08:39
8/9 anonim válasza:
Kedves igazán optimista, magyaros utolsó :) azóta már van papírom, szóval nem félek ettől. Ja és felvettem a végzettségköteles testvérét is a korábban felvett tevékenységi körömnek, de azóta sem kerestek.
Amikor én voltam a kormányablaknál, még volt olyan opció sorszámhúzásnál, hogy vállalkozásalapítással kapcsolatos információk. De akkor ezek szerint változott azóta a sztori. Lényeg az, hogy a legtöbb ilyen irodában háttal ülnek, és egymásra fognak mutogatni, és egymással ellentétes dolgokat fognak mondani. :D
2021. márc. 23. 11:05
9/9 anonim válasza:
Hát akkor sok sikert a vállalkozósdihoz, nem akarom én elvenni a reményed, az hal meg utoljára...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!