Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » KATA egyéni vállalkozóként mi...

KATA egyéni vállalkozóként mi szükséges ahhoz, hogy saját készítésű ételeket (lekvárok, házi szendvics krémek stb.) árulhassak? Az ételek egy kibérelt konyhában készülnének, ami minden engedéllyel rendelkezik, ezen felül nekem kell még valami?

Figyelt kérdés
Köszönöm a segítő válaszokat! :)

2021. márc. 18. 10:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
3 helyet hívnék: NÉBIH, Önkormányzat kereskedelmi osztálya, Iparkamara, ők tudnak segíteni
2021. márc. 18. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
66%
Ha könyvelőre se telik akkor inkább hagyd.
2021. márc. 18. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 A kérdező kommentje:

Könyvelő nem tudott biztosat mondani, mondván ő adószabályokkal foglalkozik nem engedélyekkel, pláne nem élelmiszerrel kapcsolatos engedélyekkel, és szerintem teljesen igaza is van. Ha valaki a könyvelőjétől vár választ erre, aki aztán nem tud pontosan mindent hiszen nem ez a területe, akkor majd egy esetleges büntetéskor azzal védekezzen, hogy “de hát a könyvelőm azt mondta így kell”... Nevetséges lenne.


11-es: Igen, ez lesz a tuti. Én csak rálátást akartam szerezni, mielőtt komolyabban belevágok az utánajárásba. Jobban tudok kérdezni a pl. a NÉBIH-től is, ha már valamennyire felkészült vagyok. :)

2021. márc. 18. 12:44
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

"Az ételek egy kibérelt konyhában készülnének, ami minden engedéllyel rendelkezik"

Most akkor miféle "minden engedély" van meg?

2021. márc. 18. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
87%
14: szerintem talán arra gondolt, hogy a konyha megfelel a HACCP-nek...
2021. márc. 18. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

Kérdezőnek, most jár egy rohadt nagy piros pont. Végre valaki észrevette, hogy az engedélyek beszerzése és ellenőrzése nem a könyvelő dolga, hanem az övé.

Azt viszont tényleg megfuttanám egy adótanácsadóval vagy könyvelővel, hogy tényleg a KATA ideális-e neked. Mert az inkább azoknak kedvez, aki inkább szolgáltat és alig vagy nincs költsége, viszont "gyártás" esetén elég nagy költség az alapanyag, azt pedig más adózással el lehetne számolni. De te tudod...

2021. márc. 18. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 A kérdező kommentje:

Igen arra gondoltam. A konyha minden engedéllyel rendelkezik, jelenleg is működik és van lehetőség kibérelni annyi időre, amennyire szükséged van rá, ehhez kell az üzemeltetőtől egy befogadói nyilatkozat és kész, ez a része letudva.


A kérdés arra irányul, hogy rám vonatkozólag, egyéni vállalkozóként kell-e más engedély is a működéshez?

2021. márc. 18. 13:50
 18/20 anonim ***** válasza:
66%
Már a múltkori kérdésednél is kaptál választ arra, hogy akkor tudsz ilyesmit csinálni, ha _saját_ terményt dolgozol fel - ergo pl. őstermelő vagy.
2021. márc. 18. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 A kérdező kommentje:

Múltkori kérdéshez semmi közöm (fogalmam sincs miről írsz) és nem csak kistermelőként csinálhatok ilyet, számos manufaktúra működik így.


Bárcsak fele annyi segítőkész válasz érkezne, mint amennyi tudatlan, kötekedő. Ugyan mit árthattam nektek ezzel a kérdéssel... Csak lépj tovább, ha nem tudsz konstruktív lenni és mindenkinek szebb napja lesz! :)

2021. márc. 18. 14:00
 20/20 A kérdező kommentje:
16-os: Köszi és igen, a KATA valóban nem alkalmas erre, ezt hirtelenjében írtam hozzá, de már én is látom, hogy butaság. :)
2021. márc. 18. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!