Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ilyet lehet? “Lemásolnék” egy...

Ilyet lehet? “Lemásolnék” egy jól működő vállalkozást.

Figyelt kérdés
Spanyolországban működik egy egyedi terméket gyártó és értékesítő vállakozás, jelenleg hatalmas sikere van ott. Megtehetem, hogy ugyan ezt az egyedi terméket gyártom ugyan úgy és értékesítem? Persze más névvel illetve.
2021. márc. 15. 00:32
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Hacsak nem valami szabadalommal védett termék, akkor nyugodtan

Csak arra is gondolj, hogy ez nem Spanyolország!

Bikaviadalt se szervezz, pedig ott nagy biznisz.

2021. márc. 15. 00:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért ne 100%-osan coppyzd, ha szabadalmaztatott, akkor kb 70%-ba átveheted, módosíthatod.
2021. márc. 15. 09:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az se felejtős hogy spanyoloknál 47 milliós a lakosság, idehaza meg 9 millió.. Rengeteg termék megy jól külföldön, idehaza meg kb 0 kereslet van rá.

Mielőtt nagy összeget tolnál bele teszteld le, hogy van e rá kereslet.

2021. márc. 15. 11:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Megteheted, és ez nem másolás igazából, hanem modellezés.

Ám egy vállalkozás sohasem teljesen statikus. Mindig változik a piac, az igények, a termékportfolió is akár, és ahhoz igazodni kell, illetve fontos a proaktivitás (kezdeményezőkészség) is.

2021. márc. 15. 17:33
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Azért ha terméket akar plagizálni, arra lehet erőltetettebb a modellezés szót használni, mint másolásként leírni.
2021. márc. 19. 08:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2021. márc. 23. 20:56
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Szívesen. Habár én csak ezt a #7. hozzászólást írtam.
2021. ápr. 5. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!