Iparűzési adó befizetés késés?
Figyelt kérdés
Nem fizettem be időben az idei évre kiírt iparűzési adó felét a megadott határidőig. Ilyenkor mi a teendő, csak egyszerűen küldjem el minél előbb, mintha mi sem történt volna? KATA vállalkozásról van szó, ha ez számít.2021. márc. 8. 14:54
1/4 anonim válasza:
03.16 a határideje, szóval nem csúsztál még ki belőle (kivéve ha tavaly kezdtél és a 01.15-i adóelőlegre gondolsz). Utald el mindenképpen mihamarabb, aztán meg tudod nézni, hogy az önkormányzat mennyi pótlékot írt elő neked.
2/4 A kérdező kommentje:
Idén csináltam a vállalkozást, és ezt találtam erre vonatkozólag:
12 hónapnál rövidebb adóév esetén az éves adót ugyancsak két egyenlő részletben kell megfizetni. Az első részletet a katás státusz első hónapját követő hónap 15-ig (ez lett volna nálam február 15.). A második részletet a katás státus fennállása esetén a naptári év utolsó hónapját követő hónap 15-ig (ha jól értem ez pedig 2022. január 15-öt jelent.)
Hogy tudom megnézni, hogy mennyi pótlékot írtak elő? Sajnos ehhez a részéhez nem értek nagyon, a könyvelőm szokott vele foglalkozni, meg ő szól, ha valamit be kell fizetni valahová. Annyi, hogy most ezt pont nem tudtam megtenni sajnos.
2021. márc. 8. 15:25
3/4 anonim válasza:
Áhh igen, ha idén indítottad, akkor az alakulást követő hónap 15 az első részlet. Az önkormányzati portálon (ahol a bejelentkezést is beküldted) tudsz adószámlát lekérni, azon látni fogod majd.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors és felvilágosító választ :)
2021. márc. 8. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!