Érdemes másodállásban gipszkartonos, vagy klímaszerelő vállalkozásban gondolkodni kimondottan hétvégi munkavégzésre?
Arra gondoltam, mivel a hétvégéim nem túl hasznos semmittevéssel telnek, szívesen dolgoznék.
Úgy vettem észre a fővárosi szakemberek jelentős része hétvégén nem dolgozik, mert annyi ügyfélvan, hogy minek.
Az az elképzelésem, hogy ilyen fél-,egy-,másfélnapos hétvégi munkákra volna igény.
A gipszkartonos, vagy klímaszerelő szakmát szívesen megtanulnám és úgy gondolom ezeket magas minősègben, precízen megtudnám csinálni az ügyfélnek.
Mondjuk nálunk 90 perc alatt felrakták a klímát fúrással, csövezéssel, gáztöltéssel együtt...
Én pont a gipszkartonozásra gondolnám, hogy elég kevés fél napos gipszezést lehet találni.
Értem. Most beszéltem egy ismerősömmel és azt mpndta, valóban a klímaszerelés macerásabb. Sokszor kell bontani, hegeszteni és forrasztani is tudni kell...
Akkor utánanézek a gipszkartonosnak.
Utolsó: nekem azzal se lenne problémám, ha szombat reggeltől vasárnap késő délutánig tartana a meló.
A klímaszerelés amúgy tudod, hogy végzettséghez van kötve? Tehát nem csak érteni kell hozzá, ha nincs papírod nem szerelhetsz klímát. Ez már évek óta így van.
A gipszkartonozást úgy értettem, hogy a munkák 90%-a egy új, épülő házban van, válaszfalazás, mennyezet, stb... Ezek nem egy főnek egy hétvégi munkák. 1-1 válaszfalat agy javítást meg elég kevés ember akar csináltatni.
#5-nek alapvetően igaza van. Viszont olyan helyzet állt elő, hogy a jó szakemberek viszik ezeket a nagy munkákat és jó szakember híján, a kisebb melókat nem vállalja el senki. Ezért az szerintem minden építőipari részfolyamatnál betömhető piaci rés, ha valaki elvállalja rugalmasan a kisebb munkákat is. Pláne, hogy az új építés mellett, most már a szülesztő politika a felújítást is megtolta.
De szerintem igaz ez a villany, víz, stb szerelésre is.
Amondó vagyok: megpróbálom. Utánanézek a gipszkarton tanfolyamoknak, munkáknak.
Még az is lehet, hogyha megtetszik, akkor megtalálom a számításom szépen átállok és abbahagyom az irodai munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!