Ez vállalkozásnak számít?
Nos, 18 éves vagyok.
Kínából szeretnék berendelni dolgokat amit én eladnék telefonos kiegészítőket pl powerbank
tokok stb.
Első kérdésem: ez vállalkozásnak számít
Második kérdés: Megéri ezt csinálni?
Előre is köszönöm ha válaszolsz!
Igen, ez vállalkozási tevékenységnek számít.
Ez előtt 10évvel nagyon megérte, 5 éve is lehetett vele keresni, manapság egyre nehezebb. A Kínára kivetett terhek sem segítenek, meg az sem, hogy minden második webshop ezzel foglalkozik már.
Ez attól függ. Mihez értesz? Mivel szeretnél foglalkozni? Hajlandó vagy-e tanulni? Szóba jöhet-e kétkezi munka akár, mint például egy fodrász, villanyszerelő, burkoló? IT mennyire érdekel? Gazdaság mennyire érdekel?
Kb mindegyik szektorban lehet mondani olyan irányt, ami még sok-sok évig menni fog, csak én itt nem tudom a te érdeklődési körödet, affinitásodat, stb.
Leginkább az a viszonteladói dolog érdekel
De simán tanulok is
Leginkább a jövedelem számít
Akkor indulj kereskedelmi, boltvezetői suli irányába. Sok hasznos dolgot fogsz tanulni, plusz fizikai bolt nyitásához azért nem árt ha van papírod is.
Viszonteladóként sem mindegy, hogy mit akarsz. Pl egy gombbolt lényegesen kisebb árréssel dolgozik, mint egy autókereskedő. Ezért is lenne érdekes, hogy mi az amihez értesz, foglalkoztat, stb.
Kérdező, a kérdésedre a válasz. igen, vállalkozásnak számít, mert azért veszel valamit, hogy haszonnal továbbadd.
Az 1-es már leírta a jó választ, ennek az ötletednek már lejárt az ideje - már csak azért is, mert:
1.- ma már sokan közvetlenül rendelnek
2.- 2021. júl. 1-étől MINDEN Unión kívül érkező termékre 27 %-os ÁFA lesz kivetve (+ Vám, bizonyos érték felett). Az ÁFA a 22 euro alatti termékekre is ki lesz vetve.
Aztán. ha kereskedni akarsz valamivel, akkor nem csak annyiból áll ám a dolog, hogy megveszem és eladom, hanem ismerni kell egyrészt az adózás jogszabályait (pl. nem árt tudni, hogy elég magas adóterhek vannak Magyarországon), de ami még fontosabb, az eladás jogszabályi környezetét is.
ELÁLLÁSI JOG (indoklás nélkül elállhat a vevő a neten vett dolgok vásárlásától), ÁSZF, szállítási, fizetési, panaszkezelési feltételek és ami mostanában a legnagyobb "mumus" és elég rendesen rámennek, az az adatvédelem. Adatvédelmi tájékoztatónak is kell lennie, mielőtt a vevő megveszi a terméket és kiadja az adatait.
7-es, bár igazad van, abban, hogy a jó marketing "eladja" a terméket, de azért a termék sem árt, ha jó minőségű.
Hamar tönkremenő, széthulló, "gagyi" terméket nem éri meg árulni, mert egyrészt sok lesz a visszáru, reklamáció, másrészt lejáratja magát a kereskedő - ami sajnos a mai világban egyre kevésbé érdekli az embereket :-(
Ez is igaz, köszönöm a pontosítást, nehogy félreértsék. Természetesen alap a jó termék, csak sokan ott megállnak, hogy ennyi elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!