Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mibe èri még manapság befektet...

Mibe èri még manapság befektetni?mi az amibe már egyáltalán nem?

Figyelt kérdés

Ez a vírus helyzet szerintem elèggè sok mindent megváltoztatott, átèrtèkelt dolgokat. S a bizonytalanság, hogy lesz-e valaha olyan èletünk mint volt, vagy újabb ilyen helyzetek jönnek, a vállalkozások terèn is elgondolkodtat.

Régi vágyunk a párommal, hogy amint lesz rá keret ès lehetősèg, nyitunk egy vállalkozást, vagy befektetünk valamibe.

De most teljesen elbizonytalanodtunk ès nem igazán látjuk át, minek lenne jövője. Volt szó lakás befektetèsről egy nagyobb városban, viszont most egyre többen tanulnak otthonról, csomó albèrlet üresen áll. Èn boltot is szerettem volna, vagy ilyen kis palacsintazó/kávèzót amit pl eseményeken is árusíthatunk. Viszont az emberek egyre kevèsbè költekeznek, esemènyek nincsenek, tanácstalan vagyok.

Nincsenek világmegváltó terveink, épp annyira vágyunk, hogy közösen csináljunk valamit amiből megèlünk és nem függünk mástól.

Mit gondoltok és mi a vèlemènyetek ?

2021. jan. 23. 08:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy várjatok, amíg normalizálódik a helyzet és akkor fogjatok bele.

Palacsintázó pedig lehet, hogy az álmotok, de az a nagy helyzet, hogy abból nem fogtok tudni megélni: Bp belvárosban - pedig nagyon jó helyen volt az üzlet - is fél év alatt "sikeresen" tönkrement :-(

Pedig nagyon jól csinálták a srácok, üzletileg is.

2021. jan. 23. 08:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass az elsőre a palacsintázó nem életképes ötlet!
2021. jan. 23. 08:48
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Legalább erről is hallottam vèlemènyt és szerintem elengedem az ötletet.

Egyébként Erdèlyben èlünk jelenleg , de nem áll tőlünk messze a költözés sem, mivel itt elég nehéz boldogulni és az ilyen kis vállalkozókat inkább lehúzzák, mint segítik.

A palacsintázós ötlet onnan jött, hogy egy ismerős pár lakókocsit alakított át, vagy streetfoodos autót nem tudom mi a helyes megnevezése és minden környékbeli esemènyen, fesztiválon vagy piacnapokon kint árulnak , már èvek óta. Az igaz, hogy arról fogalmam sincs mennyi a hasznuk belőle.

Illetve innen a vidékről többen árulnak a tengerparton, nyilván csak a szezonban és ők is èvek óta ugyanezt csinálják.

Az ilyeneket látva kapok egy kis motivációt, viszont most olyan nehéz előre látni:(

2021. jan. 23. 08:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező a lakókocsis ötlet müködhet(sokkal kisebb bekerülési költség), de azt hogy a belvárosban vagy akár nagyon jó helyen is kiveszel egy egész helyiséget, egész biztosan nem és ez Magyar viszonylatban mondom.

Viszont a kocsiban is vannak buktatók az engedélyek megszerzése bizonyos rendezvényekhez fesztiválokhoz elég borsos lehet és sok múlhat a kapcsolatokon.

2021. jan. 23. 09:10
 5/11 anonim ***** válasza:

Egy jó helyre kitett lángosos, -finom recepttel, jó minőségben- egész évben tud működni.

Persze azért az sem egy egyszerű munka.

2021. jan. 23. 09:55
 6/11 anonim ***** válasza:

"nem áll tőlünk messze a költözés sem, mivel itt elég nehéz boldogulni és az ilyen kis vállalkozókat inkább lehúzzák, mint segítik."

Emiatt ne költözzetek át... kb itt is ugyanazzal fogsz találkozni. Pl. a lakossági bankszámla vezetése párszáz ft (nekem 600), addig a vállalkozói 3600 ft és sorolhatnám.

2021. jan. 23. 10:14
 7/11 anonim ***** válasza:

5-ös

A lángos tényleg megy, palacsintás egy sincs és ami volt mind bezárt hiába voltak nagyon jók.

2021. jan. 23. 10:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Bitcoinba, tobbet fog az iden hozni mint amit maskepp megtudnal keresni
2021. jan. 23. 11:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Bitcoinnál valószínű érdemes kihasználni a hullám hegyeket-völgyeket, amíg beáll kb 2-3x-ára a mostani árfolyamnak, gondolom.
2021. jan. 23. 12:31
 10/11 anonim ***** válasza:

"Bitcoinba, tobbet fog az iden hozni mint amit maskepp megtudnal keresni"

Mondod Te, hallgatom én... :-)

"Ideges" a piac, össze-vissza rángatják a bitcoint.

Meg azért azt is tedd hozzá, hogy itt nincs befektetés biztosítási alap, mint a bankoknál: ha bukod a pénzed, jó napot kívánok, annyi volt!

Na, majd jövö januárba térjünk vissza erre a témára :-)

2021. jan. 23. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!