Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Adhatok magán zene/gitár...

Adhatok magán zene/gitár órákat tanári, vagy bármilyen zenei képesítés nélkül?

Figyelt kérdés

Ha igen, milyen adózási lehetősegeim vannak?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. jan. 12. 20:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Feketén adhatsz csak, hivatalosan kell tanári vagy zenei végzettség.
2021. jan. 12. 22:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Csak simán zenei végzettség is elég lenne?
2021. jan. 12. 23:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát attól függ. Ha zeneiskolában vagy ilyesmi keretek között kívánod csinálni, akkor az egyes válaszban írtak a helyesek.

De ha csak hobbyoktatásról lenne szó, ami nem ad semmi végzettséget, oklevelet, stb, akkor ahhoz nem kell semmilyen végzettség sem.

2021. jan. 12. 23:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát itthon oktatnék, mint magántanár. De akkor ahhoz, hogy ezt jogilag tisztán csináljam ahhoz miféle zenei végzettseg kell?
2021. jan. 13. 00:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ott van a hármas válaszomban. Ha a szülők csak úgy elviszik hozzád a csemetéjüket, hogy tanítsd meg zongorázni, akkor semmiféle végzettség nem kell.

Ha zeneiskolában akarsz pl tanítani, vagy esetleg zenetanfolyamot tartanál és hasonlók, akkor kell tanári vagy zenész végzettség.

Esetedben, ha tényleg csak arról van szó, hogy aki hobbiból kíván zenélni az elmegy hozzád és te tanítgatod, akkor nem kell végzettség.

2021. jan. 13. 00:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm. De ezt én pénzért csinálnám ugye, ténylef hobbi lenne ez nekem, meg egy kis kiegészítés. Ezt a bevételt milyen formában kell leadózni?
2021. jan. 13. 07:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ismét félreértettél :) Nem neked hobbi, hanem aki igénybe veszi az órákat :) Szóval én elmegyek hozzád, mert szeretnék megtanulni gitározgatni a tábortűz körül, az hobbi.

Ha azért mennék el hozzád, hogy végzett, papírral rendelkező gitáros legyek, az nem hobbi.

Szóval az első esetben tarthatsz órákat végzettség nélkül, a második esetben nem.

Ha az első eset áll fenn, akkor kiváltasz mondjuk egy egyéni vállalkozóit, választasz adózási módot (ez az egyéb jogállásaid függvényében körültekintő választást igényel), és számlát adsz az órákról.

2021. jan. 13. 08:26
 8/12 A kérdező kommentje:
Értem köszönom a segítséged, és elnézést az értetlenkedésemért. Az adószámos magánszemélyként történő számla kiállítás jelen esetben mennyire állná meg a helyét? Ha vannak tanulók, akik rendszeresen járnak hozzám, akkor ez már gondolom nem lehetőség, ugyanis a rendszeresen, jövedelemszerzés céljábol végzett tevékenység már kizáró ok, ezen adózási formánál. Jól tudom?
2021. jan. 13. 08:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, véleményem szerint ezt így nem csinálhatod adószámos magánszemélyként, mindenképpen valamilyen vállalkozási forma kellene hozzá.
2021. jan. 13. 08:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Rendben nagyon köszönöm a segítséged! Még abban tudnál-e segíteni, hogy konkrétan ilyen tevékenységeknek, amiket fel lehet venni, hol tudnék utána nézni? Illetve ilyen tevékenységhez te milyen kódot ajánlanál?
2021. jan. 13. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!