Hol kezdjem el tanulni a vállalkozást?

Az elején:
Kyosaki: Gazdag Papa szegény papa

Találj egy problémát és old meg.
Először választani kell egy iparágat.
Nagyon szeretnék egy vállalkozást de azt se tudom mi az.
Egy szakmát úgy lehet kitanulni, hogy dolgozol benne 5 évet. Meg ugye a formalitások, a papír.
16 évesen nem ilyan megtérülési időszakokban gondolkodik az ember.

Egy vállalkozásban 3 dolog termel értéket :
- a tőke
- az ügyvezetői munka
- a szolgáltatás amit az a vállalat nyújt
Ezekből egyébként a tőke a legegyszerűbb, főleg most, hogy alacsonyak a kamatok.
Kerüld az MLM-et meg a biztosítási/betétügynöki melókat, mert az nem vállalkozás. Általában ezekbe akarják bepalizni a fiatalokat. OVB meg hasonlók.

Jack Ma, az Alibaba alapítója szerint:
20-30 év között dolgozz különféle vállalatoknál és mélyülj el az ott megszerezhető ismeretekben. Tanuld meg, mi működik és mi nem működik egy vállalatnál!
30-40 év között, ha van valamilyen saját ötleted, amit kipróbálnál, akkor próbáld ki!
40-50 év között azzal foglalkozz, amiben a legjobb vagy!
50-60 év között tanítsd a következő generációt, hogy meglegyen az utánpótlás!
60 év felett pedig foglalkozz az unokáiddal!
Én még azt is hozzátenném, hogy 14-20 éves kor között ismerd meg önmagadat, nehogy a Facebook és a Google jobban kiismerjen! Továbbá, ha igazán nagy vállalkozást szeretnél, akkor legyen végzettséged! Sokan mondják, hogy az nem szükséges, de ha csak a számokat nézzük meg, a milliárdosok 60%-a rendelkezik mesterdiplomával.
Természetesen végzettség nem csak egy diploma lehet. Én a következők miatt tanácsolom a diplomát:
- Megtanulhatsz gyorsabban alkalmazkodni a változáshoz - az információ korában ez alapvető a sikerhez.
- Kapcsolatrendszert szerezhetsz - ezért éri meg leginkább.
Kyosaki azt mondja, nem szükséges egyetem ahhoz, hogy vállalkozó légy. Véleményem szerint ez csak féligazság. Ettől függetlenül az, amit a Gazdag papa könyvekben leír, az alap pénzügyi műveltséghez tartozik, amit valóban nem tanítanak az egyetemen. Érdemes elolvasni és levonni a megfelelő konzekvenciákat!
Járj nyitott szemmel és gyűjts magad köré hasonló érdeklődésű barátokat, akikkel megbeszélhetitek a dolgokat. A vélemények sokszínűsége a leggyorsabb út, ahogyan fejlődhetsz!

Csatlakozom a Kyosaki-szkeptikus 3-ashoz!
Tipikusan az MLM-fanatikusuk bibliája - nem érdemes rápazarolni időt!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!