Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha szeretnék csinálni vállalko...

Ha szeretnék csinálni vállalkozásomhoz számlát, hol éri meg?

Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozó vagyok (KATA) és szeretnék nyitni egy külön bankszámlát ehhez. Nyissak egy másik banknál egy sima lakossági számlát, vagy inkább egy vállalkozói számlát ott ahol most vagyok? (OTP)
2021. jan. 6. 16:42
1 2
 11/13 xswerdy ***** válasza:

7: a kérdező a kérdés alapján tisztában van vele, hogy neki nem kötelező céges számlát nyitni. Az, hogy a te ügyfelednek havi 600 Ft, az miben támasztja alá, hogy a kérdező vállalkozói számlát nyisson? Az OTP általában elég drága, máshol vannak ennél lényegesen olcsóbb számlák is. Akár céges számla is van havi díj nélkül, de ez nyilván magasabb tranzakciós díjakkal jár. Azt pedig nem tudjuk, hogy milyen számlaforgalmat tervez a kérdező. De az általánosságban elmondható, hogy a lakossági számlák vezetése általában olcsóbb, mint a céges (akár az OTP-nél is), így ha valakinek nem kötelező a céges számla, csak magának el akarja különíteni a privát és a céges számlaforgalmát, akkor neki valószínűleg érdemesebb még egy magán számlát nyitni. Azon kívül mivel feltehetőleg időnként tervez a vállalkozói forgalmat bonyolító számlájáról a privátra is utalni pénzt, ez vállalkozói számla esetében biztosan nem lesz ingyen (legalább a tranzakciós illetéket biztos elkéri a bank), viszont a saját magán számlái között bankon belül szinte biztos, hogy ingyenes lesz (ez nem jár tranzakciós díjjal sem, és a legtöbb bank nem számol fel rá díjat).

Ezt lehet általánosságban elmondani. A konkrét számla kiválasztását aztán a saját várható pénzforgalom alapján érdemes elvégezni, vannak a neten kalkulátorok.

2021. jan. 8. 09:06
 12/13 A kérdező kommentje:
Ne rám nézzetek, amit értékeltem azt mind hasznosra srácok :)
2021. jan. 8. 14:17
 13/13 anonim ***** válasza:

köszi kérdező, de nem hülyültem: tényleg van egy lehúzó banda, általában iskolaszünetekben, hétvégén "garázdálkodnak": megjelennek 2-3-an és totál normális válaszokat, mindegy, ki mit írt, lehúznak, van hogy 0-ára.

Ez a kedvenc szórakozásuk, hogy többen összeállnak és egy-egy kérdésnél a válaszokat lehúzzák.

Ahhoz, hogy egy válasz 0-a legyen, min. 4 ember kell a lehúzáshoz. huszonszázalékhoz elég 3 is.

2021. jan. 8. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!