Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Azok a KATA-s egyéni vállalkoz...

Azok a KATA-s egyéni vállalkozók akik alanyi mentesek,hogyan oldják meg hogy vonzóak tudjanak lenni cégek számára is?

Figyelt kérdés

Hiszen a cég nem tudja leírni magának abban az esetben az áfát ha egy alanyi mentes vállalkozó számláz.Van erre valami praktika,kommunikációs trükk,hogy eleve úgy állítják ki a számlát hogy azt mondják ez az ár áfa nélküli? Vagy ez hogyan működik ebben az esetben?

Minden építő jellegű,segítő szándékú hozzászólást hálásan köszönök előre is!

#ÁFA #alanyimentes
2021. jan. 2. 18:24
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
Tök mindegy, 2,5 év alatt 2 levelet kaptam a székhelyre abból is egy valami banknak aspamje volt
2021. jan. 2. 18:37
 2/10 anonim ***** válasza:
44%
Bocs, másik katás kérdéshez ment volna
2021. jan. 2. 18:37
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Az a trükk benne, hogy sokkal olcsóbb egy katás vállalkozót megbízni pl egy grafika elkészítésével, mint egy alvállalkozót. Piaci igények szabályozzák ezt is.
2021. jan. 2. 19:33
 4/10 anonim ***** válasza:
63%

#3:

Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy van egy munka, ha már felhoztad legyen egy logo elkészítése, és 3 vállalkozó aki elvállalná:

A - KATA, alanyi áfa mentes - 1.000 HUF

B - KATA, áfás - 1.000 +ÁFA = 1.270 HUF

C - KATA, áfás - 787,70+ÁFA = 1.000 HUF

Tegyük fel, hogy a cég a teljes ÁFA-t vissza tudja igényelni.

Tegyük fel, hogy ugyanolyan jók, minőségiek a referenciák, ugyanakkora presztizsű munkáik voltak, ugyanannyi tapasztalatuk van , stb., szóval mindenben ugyanolyanok, egyedül az ÁFA ténye a különbség.

Miért választaná a megbízó az "A" vállalkozót, a "B" vagy "C" helyett, ha minden más ugyanaz, anélkül, hogy "A" változtatna az ÁFA-n, vagy az áron?

(Én sem tudom a választ, sőt én is fel akartam már tenni, csak egyértelműsítettem a kérdező kérdését.)

2021. jan. 2. 20:06
 5/10 A kérdező kommentje:

Utolsó kommentelő,köszi a segítséget,de akkor a tisztázás érdekében még ennél is jobban leegyszerűsítve, ha egy áfaköteles KATA-s 10.000 ft ért csinálja meg a logót egy cégnek, egy alanyimentes pedig szintén 10.000 ért,akkor mi a megoldás arra,hogy a cég mégse az elsőt válassza(amiből le tudja vonni az ÁFÁ-ját) ?

Az egyetlen megoldási lehetőség,hogy az alanyimentesnek olcsóbban kell logót készítenie?

2021. jan. 3. 19:36
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Az én megrendelőim velem akarnak dolgozni, nem az áfa miatt választanak.

A többi mindegy.

2021. jan. 5. 17:23
 7/10 anonim ***** válasza:
68%

Semmi értelme azért áfát kifizetni hogy utána visszaigenyeljem.

Ha nem fizetek, ugyanott vagyok. Én kifejezetten szeretem az alanyi mentes partnereket.

2021. jan. 5. 17:30
 8/10 anonim ***** válasza:
65%

#7:

Pedig elég lényeges dolog.

Költségnek a teljes kifizetett összeget elszámolhatod, csak az áfát visszakapod.

Azaz, (a számok értelemszerűen példák, de mivel százalékokról beszélünk, az arány a lényeg)

AAM partner:

Bevétel: 2.000 HUF

Költség: 1.000 HUF

Nyereség: 1.000 HUF

Alanyi mentes partner esetén 1.000 HUF után kell adókat fizetni, és ennyi.

ÁFA partner:

Bevétel: 2.000 HUF

Költség: 1.000 + 270 = 1.270 HUF

Nyereség: 730 HUF

ÁFAkörös partner esetén 730 HUF után kell adókat fizetni, tehát százalékosan jóval kevesebbet, ráadásul az utána maradó nettó profithoz még hozzá lehet számítani a visszaigényelhető 270 HUF összeget.

2021. jan. 5. 17:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Most mindegy hogy afa-s vagy nem. A lenyeg hogy 25% al olcsobban dolgozik nallad. Es a valasz: markaepites, marketing.
2021. jan. 5. 20:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Az árajánlatban X összeg +áfa szerepel. Ha az alanyi adómentes ajánlata <X akkor olcsóbb. Teljesen mindegy, hogy benne van-e az áfa körben.
2021. jan. 6. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!