Hogy kell kezdeni a vállalkozás alapítását?
Jelenleg van egy főállásom, ami sok időmet elveszi, viszont cserében nem panaszkodhatok a fizetésre. De sajnos bizonytalan. Annyira rossz, hogy nem tudom mikor akadok ki, és hagyom ott, (vagy rúgnak/túrnak ki). Arra gondoltam, hogy egy villanyszerelő/programozó (automatizálási) vállalkozást indítanék, alapvetően főállásom mellett. Papírjaim (bizonyítvány) vannak. Aztán ha úgy adódik akkor leszámolok.
Azt már sejtem, hogy kell könyvelő, és szakmakódok. Egyedül lennék, és alkatrészeket is kellene vásárolnom, majd eladnom az ügyfeleimnek. Hol kezdjem, milyen buktatókra (havi) költségekre kell számítanom. Ha éppen nincs, vagy ha éppen "sok" bevételem van? A munkáltatóm akadályozhat-e? Szakiként jól boldogulok, de üzletemberként nem tudom. Ennek ellenére bele kell(ene) vágnom. Esetleg létezhetnek tanácsadással (is) foglalkozó cégek? Szívesen vennék minden infót. Köszi.
Persze, hogy léteznek, több is, mint kellene.
először is keress egy jó könyvelőt.
Olvasd el a munkaszerződésed, a kollektív szerződést is. Nálunk és legtöbb helyen ki van kötve, hogy abban a végzettségben amiben alkalmaz a cég, csak a cég engedélyével indíthatsz vállalkozást.
Persze ha pl vízvezeték szerelőként alkalmaznak és villanyszerelő vállalkozást indítasz akkor csak tájékoztatási kötelezettséged van a munkáltató felé. Tehát csak közlöd, hogy lett egy vállalkozásod, de beleszólásuk nincs.
1.
Kell egy jelenlegi helyzetre, és magyar lehetőségekre viszonyított piackutatási szempontból is valósan visszaigazolt életképes ötlet és megvalósítási terv.
2. Az első pontban felsoroltakhoz szükséges kockázati tőke.
3. Stabil jövedelem, ha esetleg a vállalkozás mégsem tudna életbenmaradni. Továbbá a magyar hatósági és hivatali rendszer alapos ismerete és a többi tényező amivel számolni kell.
Ha ezek már megvannak, léphetsz a további pontokra amikből még lesz bőven...
Én inkább kapcsolatépítést és személyiségfejlesztő tanfolyamot ajánlok neked, mert ha megbízható vagy lehet építeni rád és piacképes a tudásod, akkor nincs az a munkáltató aki elengedne, legyen körülötted akárhány seggfej.
Előző voltam. Kitartás!
#3-as,
Az 1-es ponton sírva röhögtem. Köszönöm.
Szia, Kérdező.
Az iskolai végzettséged alapján, válaszd ki a tevékenységeidet (jó sokat).
Mivel van állásod, és fejlesztened kell majd , egyéni vállalkozóként kezded.
Csak a forgalmad után adózol, a teljes bevételed el tudod költségelni (tudom kamarai hozzájárulás).Ha nincs bevételed nem is adózol,pontosabban a főállásod fizeti a járulékokat.
Ezt a linket nézd meg , [link]
Sok sikert kívánok.
Köszi, mindenkinek.
Kapcsolatépítés/személyiségfejlesztés biztos rám férne. Ez hátrány lenne vállalkozóként ezért tartok is tőle. Képtelen vagyok nyalni, kedveskedni, sok pénzt elkérni. Azt adom, amit kapok, és hajlamos vagyok "nagyítós tükröt" tartani az emberek elé. Ezt nagyon nem kéne. :-( Szerintem ennek a fejlesztésében néhány üzlet elbukása (vagy csak az esélye) nagy segítség lehet.
A munkáltatóm már 15 éve rendszeresen ígér, és emel, jutalmaz, hogy maradjak. Egyáltalán nem akarnak elengedni, ezért tartok is a kilépéstől. Biztos "zűrös" lesz. A külföldi üzemeinkben is jól ismernek, és a gyárigazgató is előre köszön. Ezzel nincs semmi baj, tényleg jó helyem, jó fizetésem van. Csak...
A link nagyon hasznosnak tűnik, sok dolgot megtudtam belőle.
Előreláthatólag bőven lenne megrendelésem, de ha csak a bevétel után kell fizetnem, akkor azért bátrabban belevághatok. Főleg ha mégsem menne annyira, akkor maradhatna akár másod állás is. Gondolom én. Több cég keres (állásajánlattal is), de ez mind csak ígéret. Ami vagy - vagy. Lehetnek alkalmanként nagy bevételek, aztán hónapokig semmi, vagy nagyon minimális.
Szerződésre rákérdezek, még sosem olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!