A milliós kérdés !?
A teória a következő: Adott egy külföldi cég, aki olyan terméket gyárt ami MO-n még nem kapható. Forgalmazni szeretném a termékét itthon Magyarban, de a cég akivel korábban fel is vettem a kapcsolatot ragaszkodik ahhoz hogy ne most létrehozott vállalkozásként (azaz még csak terv még nem alapítottam meg a KFT-et), hanem már egy működő lehetőleg hasonló termékeket forgalmazó cég legyen a viszonteladójuk, akik már több tíz éve a piacon vannak és kiterjedt kapcsolatokkal rendelkeznek. Érthető ugyan, ha én lennék a külföldi cég igazgatója biztos én is ezt tenném. Viszont így az ötletemet miszerint egyedül szerettem volna végezni ennek a terméknek a viszonteladását keresztbe húzzák. Azt érzem, hogy a kezemben van egy jó ötlet, de semmit nem tudok vele kezdeni. Van ötletem, hogy melyik céget kéne felkeresni, viszont attól tartok, hogy lenyúlják az ötletemet. Azaz én ebben a játékban addig vagyok érdekes annak a cégnek, akit felkeresnék, ameddig el nem mondom az ötletem, hogy melyik cégről milyen termékről van szó. innentől kezdve már az adott cég is felveheti a kapcsolatot a külföldi céggel úgy, hogy engem kihagynak, mondván hogy ez egy „szar” ötlet nem éri meg foglalkozni vele. Milyen megoldás tudnátok ajánlani annak érdekében, hogy a kiszemelt cég biztos velem karöltve vigye végbe ezen vállalkozás megteremtését itt Magyarba. Titoktartási szerződés szart se ér ebben az esetben. És jogosan nem is várható el az se hogy ha én elmondom az ötletem másnak ténylegesen tetszik neki és belemegy. Lehet tényleg nem tetszik valakinek, de az is lehet hogy valakinek tetszik és ennek ellenére mondja hogy nem, holott aláíratnék vele egy titoktartási szerződést. De ettől függetlenül mondjuk nem ő hanem a fia akinek korábban elmondta alapítana egy céget és majd ő véghez viszi az egészet, amit én szerettem volna. Ezt utólag senki be nem bizonyítja hogy honnan szerzet xy tudomást erről az egészről. Azon gondolkozom, hogy az adott céggel kéne tárgyaljak, hogy az ő megbízásukból had én keressek valakit, céget akivel a terméküket forgalmazhatom az országban – talán ez az egyetlen járható út, persze ha belemennek.
Volt valakinek hasonló problémája, ha igen akkor hogyan tudtad megoldani azt ???
"Kisemberként" sajnos semmit nem tehetsz. Ha a kiszemelt céged ilyen feltételeket támaszt (érthetően), akkor nyelsz egyet és keresel más ötletet. Amúgy sem védene semmi a későbbiekben sem.
Még ha be is hoznád az országba a terméket, megismertetnéd, reklámoznád, áldoznád rá, semmi garancia arra, hogy 1 év múlva nem adják oda egy sokkal nagyobb potenciállal rendelkező konkurenciádnak.
Ez már gondolom én a külföldi cég szerződésében szerepelne vagy én biztos belefoglaltatnám , hogy x ideig csak én forgalmazhassam vagy x Ft kártérítés jár ez esetben ha a külföldi cég egy nagyobb potenciával rendelkező céget bízna meg időközben...
Szóval szerintetek semmi esély, mindenképp átbasznak?
Nem fogják neked első blikkre több évre odaadni a forgalmazási jogokat. Illetve akár még ez is lehet, DE: hazai konkurenciád (aki nem vásárolhat a gyártótól) megveszi egy szomszédos ország viszonteladójától (reexport), a gyártó tudtával és spéci árakon, majd vígan forgalmazza itthon. Veled nem szegnek szerződést, mert más magyar forgalmazót nem szolgálnak ki rajtad kívül, de ugyanakkor az nincs tiltva, hogy más is forgalmazza az adott terméket ún. szürkeimportból.
Más termékeknél is előfordult ez már, nincs új a nap alatt. Végül mindig az erősebb kutya izél.
Ingyen ebéd nincs - ha nem rendelkezel tapasztalattal és kapcsolatrendszerrel a kereskedelemben, akkor az ilyen üzletekből nem te fogsz a legnagyobbat profitálni. Ugyanakkor meg kell dicsérjelek: kevesen veszik a fáradságot, hogy így utánajárjanak a piacnak, mint te! Ha elég ügyes vagy, ez a lehetőség még így is nagy kiugrás lehet. Megalapozhatod vele azt a kapcsolatrendszert és tudást, amire a kereskedelemben szükség van. Meg is mondom, hogyan.
A külföldi partner megbízható hazai vállalkozásokat keres. Segíts hát nekik - ha kell, jutalékért, vagy akár ingyen - ilyen vállalkozásokat találni! Tudd meg, milyen szempontok alapján választ kereskedelmi partnereket egy profi befektető! Fejleszd a tárgyalási képességeidet azáltal, hogy felkeresed a potenciális forgalmazókat! A következő lehetőségnél már tapasztaltabb leszel, sőt, könnyen lehet, hogy az út során hasonló gondolkodású emberekre bukkansz, akikkel később közös vállalkozásaitok lesznek.
Ez nálam már alapból ott bukott, hogy a terméket nem tudom csak 1 cégtől beszerezni.. tehát úgy ugrálok, hogy ők fütyülnek...
vállalkozóként ilyenbe biztos nem mennék bele. Akkor inkább keresek más terméket, ami fut külföldön és idehaza nincs.. találni ilyet zsákszámra.
Engedd el!
Voltam hasonló helyzetben, nem lehetsz elég okos.
Fordítsd a kreatív energiadat a saját vállalkozásodra!
Szerintem már legalább hónapok óta rugózol ezen az atombiztos és atomtitkos terméken.
Ez így nem megy. Nem véletlenül akar a külföldi valaki olyannal szerződni, akinek van valami háttere.
Már az első kérdés kiírásakor meg kellett volna csinálnod a céget és valós forgalmat bonyolítani kapcsolódó termékkel, hogy legyen mit felmutatnod.
Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólásokat, a biztatást!
Sajnos a tisztesség, ahogy írtátok kiveszett a mai világból!
Mindenki már csak azt nézi mivel, hogyan lehetne saját magának jobb, még úgy is, hogy ezáltal jó pár embernek elsöpör az útból! Szomorú!
4 – Az lenne a kérdésem hogy ez teljesen legális, amit írtál, tehát én mondjuk, akkor csinálhatom azt, hogy alapítok egy céget reklámozom a terméket. Az általad említett külföldi országból (nem a gyártótól!) megveszem a terméket, ha érkezik itthon egy megrendelés és azt itthon eladóm az illetőnek. Nem ütközik ez törvénybe. Teszem fel szabadalmi védettséget élvez még a termék amibe kis hazánk is benne van! Nem szeretném megütni a lábam! Valamint ha már az x darabot rendelt a cégem mondjuk , azok is rájönnek, hogy biztos nem magánhasználatra veszem.
5- s köszönöm a dicsérő szavakat! Megfontolom a szavaidat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!