Mezőgazdasági vállalkozás vezetéséhez vagy indításához milyen végzettségre van szükség?
Növénytermesztésről és ezzel kapcsolatos szolgáltatásról lenne szó. Azt tudom, hogy sok dologra van szükség hozzá, mégis konkrétan az érdekel, hogy kell-e hozzá felsőfokú végzettség.
Köszi!
Remek :D kis vicces
Amúgy igaz.
Na jó, akkor komolyan.
A saját földed művelheted minden további végzettség nélkül.
Akkor lehet szükséged végzettségre, ha például földet akarsz venni, de ahhoz sem kell egyetemi végzettség, kb ilyen OKJ light szintű aranykalászos gazda elég hozzá.
A másik eset, ha például komolyabb növényvédő szereket akarsz használni, de ott sem szokott az ember elvégezni ezért egy egyetemet, inkább fizet olyannak, akinek van megfelelő tanúsítványa, hogy intézze neked.
Köszönöm szépen! Még járok egyetemre, agrárra, csak tisztában akartam lenni ezzel. Szüleim cégét venném át később (persze ha ők átadják, nem én döntök erről). Dolgozni jobban szeretek mint tanulni, így a suli nyűgös. Ilyen Gazda papírom, jogsim, gépkezelőim van.
Zöld kezek mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!