Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan működik egy online...

Hogyan működik egy online webshop termék beszerzése?

Figyelt kérdés

Üdv. Eltekintve az alap induló tökétől, arra gondoltam hogy szeretnék egy minőségi webshopot indítani.

Viszont ötletem sincs hogyan tudom hivatalosan beszerezni a termékeket.

Az lenne a kérdésem hogy hivatalos gyártótól hogyan lehet termékeket vásárolni?Vagy van Magyarországon valami bolt rendszer amitől kisebb vállalkozások tudnak be szerezni termékeket?

A választ előre is köszönöm.

2020. dec. 1. 17:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyártótól? Nagy tételben. Kis tételben nagykerből. Ez utóbbit keresed: nagykereskedő.
2020. dec. 1. 17:37
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
gyártótól ha több 100 vagy 1000 db os mennyiség kell, nagykerből, ha kevesebb.
2020. dec. 1. 17:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A gyártól inkább kamionban mérik az árut, mint darabban :D
2020. dec. 1. 18:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3 van olyan ami 10e db alatt szóba se áll veled, de a többség nem ilyen. Főleg mostani helyzetben. Már 100 db esetében is képesek egyezkedni.
2020. dec. 1. 20:38
 5/8 anonim ***** válasza:

4: 100db micsoda?

Mert elég kevés gyár van, ahol a 100db az nem kerekítési hibahatár, még olyan relatív nagyobb értékű, és méretű tételeknél is, mint a hűtőszekrény.

Perze, ha gyár = kis manufaktúra, gépműhely, akkor lehet, hogy csinálnak neked 100db-os megrendelést, de nagyon megnézném, hogy valódi gyárban ki az aki 100db-os megrendelésről beszél (ha csak nem mondjuk ipari esztergákat akar árulni a kérdező a webshopjában, mert ott valóban már 100db is tétel lesz, csak éppen az meg simán kamionnyi mennyiség :))

Próbálj már meg bármilyen gyárba elmenni a "jelenlegi" helyzetben, és 100db mikrosütőre, fűnyíróra, bármi hasonlóra alkudni... a portásig nem jutsz, ne dimenzionáljuk túl a "helyzetet", az nem tétel, amit kiköp a gép néhány perc alatt

2020. dec. 1. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel Online webshop volt a kérdésed, nem is értem minek neked nagytételben vásárolni. Azért, hogy álljon benne a pénzed?

Nekem azt tanították a pénz akkor ér valamit, ha folyamatosan pörög.

Az Online boltban pont ez a lényeg, ha nincs mögötte fizikai bolt akkor nem tartok raktár készletet sem.

Jó esetben a megrendelés után azonnal én is berendelem, ez érezhető a webshopoknál hiszen nem azonnal szállítanak.

Max, ha jól pörgő termék akkor tartok pár darabot belőle.

Rosszabbik, ha megrendelés után nekem kell érte menni, mert mondjuk nincs online nagyker.

De még ebben az esetben sem raktároznék. Inkább naponta egyszer elmegyek és beszerzem az előző napi megrendeléseket. Gazdaságosabb mintha áll bene a pénzem, fizetem a raktár bérlést, és ne adj isten rajtam marad az áru, vagy éppen a piac kénye kedve szerint esik az ára, és nincs meg a profitom.

Budapesten is találkoztam olyan PC boltokkal, igen többel is, hogy csak dobozok voltak a polcokon és ha kértem valamit azt mondták holnapra hozzák. Előlegezem le, hogy hogyan tudnak megélni, ma sem értem, mert fizikailag is létező boltban ez már nem annyira jó. Sok vásárlót veszíthet.

A legjobb megoldás a Dropshipping, remélem jól írtam. Itt neked semmi dolgod, csak a webshop üzemeltetése. A kiszállítást is a nagyker végzi. Tulajdonképpen egyfajta affiliate megoldás, csak ebben az esetben te szabod meg az árat. Míg az affiliate-ban a nagyker, vagy a készítő mondja meg, mennyit ad az árból neked.

2020. dec. 2. 07:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért a dropshipping nem a tuti megoldás, mert nagyon könnyű leutánozni és rád nyitni. Ha magad mész a nagykerbe áruért, legalább a fizikai korlátok miatt kevesebb versenytársad lehet ugyanarra az árukörre (értsd: nekik a nagyker messzebb van, neked közel).
2020. dec. 2. 08:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy #7 írja, a dropshipping aprópénzre jó, és ha találsz egy jó terméket, holnap 10en nyitnak rád (ha valamelyiknek jobb SEO-ja van, akkor egyik napról a másikra elveszíted az összes vevőd)

A nagykernek viszont nem a fizikai korát a fő védelme. A nagyker sem áll szóba senkivel 1-2 darabos tételnél, legalábbis nem első körben (vagy ha igen, akkor majdnem kisker áron adja, tehát nincs igazi haszon).

A legtöbb nagyker "védi" a kiskereskedőit, nem akarja, hogy gyakorlatilag kiskerként használják, vagy 1-2 darabos tételeket vigyenek tőlük mikro vállalkozások (amikről ők is tudják, hogy 90%-ban kisker vásárlások, csak cégnév alatt). Erre két módszerük van jellemzően:

- eleve meg kell venni egy nagyobb tételt, ami egy valódi boltnak nem gond, a gyorsan fogyó holmiból feltölti a raktárkészletet (ezzel megvan a szükséges vásárlsái limit), a ritkábbakat nem tartja raktáron, de azokat ki tudja hozni a nagykerből

- forgalom függő kedvemények. Ha 1-1 darabért mész csak be, akkor ezer év múlva lesz látható kedvezményed, ha mindjárt nyitsz egy pár milliós árukészlet feltöltéssel, akkor gyosan befigyel a magas %, és ez a különbözet lesz gyakorlatilag a hasznod.

Ami még játszik, ha olyan céget sikerül találni, aki ma nem elérhető a magyar piacon, és velük egyezel meg, de ők sem fognak neked 2 darab csavarhúzókat postázgatni, és ott sem a gyártól vásárolsz, hanem vagy van elég volumened, hogy te legyél a magyar disztribútor, vagy valmai regionális (EMEA, EU, V4, etc) fog téged ellátni

A teljesen árkészlet nélktüli bolt szintén nem túl jó üzlet, mert minden apróságért rohanhatsz a nagykerbe, ami költség (idő, üzemanyag, etc), ez átalában csak speciális termékeknél éri meg (pl midrange szervereket senki nem tart raktáron, de azokért nem is kell 1-2 naponta rohanni az nagykerbe, és nem 1000 forint haszon van rajtuk).

Szóval, fel kell mérni, hogy mi a boltodban ami gyorsan fogyó áru, abból tartani raktárkészletet, a maradékot meg beszerzed alkalom adtán. A legtöbb sikeres webshopnak például pont ez a know how az igazi értéke, hogy miből mer berendelni 5 kartonnal, és kockáztatja, hogy benne áll a pénze, és mi az, amiért majd bemegy a nagykerbe, ha valaki kihozza.

2020. dec. 2. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!