Életem első munkahelyéhez egyéni vállalkozónak kell lennem. Árak?
5000 ft kamarai tagaság, meg tevékenységtől függően, saját költségen finansízrozol mindent ami a munkavégzéshez kell, a könyvelőtől , az utolsó csepp benzinig abból a nettó jövedelemből, amire azt hitted előző hónapban, hogy azt már elköltheted, mert az a fizetésed, miután befizetted a havi 50 ezret.
Ellenben a fenntartási, operatív, javítási költségekre adóalapot csökkentő tényezőket és adókedvezményeket ( pl gyerek esetén családi adókedvezmény ) és értékvesztést elszámolni nem tudsz, így relatíve uyganazt az adót fizeted egy leamortizált eszköz után is, mintha újat vennél minden hónapban .
Ha netán szerződést bontanak, elmehetsz álláskeresésire havi 40.000 Ftos járadékra, ha megtegszel akkor táppénzre havi 50.000 ft-al, amit csak akkor nem kell egyből be is fizetned vissza kataba, ha 1 hónapon túl vagy beteg. Gyedre gyestől sokkal többet ne nagyon számolj, mert még a minimálbért sem tudják figyelembe venni a havi 50-ért cserébe.
Nyugdíjba sokat nem fogsz viszontlátni belőle, hitelképességkor elhajtanak, vagy adóstársat kérnek, pályázatokból fejlesztésekhez nem nagyon jutsz hozzá, mert ugye felső korlátos az ésszerű kata bevétel (ahogy az előző is írta nem 40%-os büntető adós), vagyis fejlődni onnantól már nem nagyon van hova katasént.
Bújtatott foglakoztaást meg nem az alapján ítéleik meg, hogy hány palimadár dolgozik így, hanem hogy az MT.szerint munkaszerződésnek minősíthető -e?
Ami után megosztva fizetitek a foglalkoztatóval az elmaradt adóhiányt és megszüntetheted a katat, ha továbbra is foglalkoztatna a megbízód.
Köszönöm a válaszokat.
1 évben 3 milló feletti számlázásról tudok, igen.
Jövőre megszűnik a Kata ahogy hallottam, szóval én a helyedben hagynám a fenébe, főleg ebbe a Korona helyzetbe.
Inkább keress alkalmi munkát, ha más nincs, mellette meg segély, csak ne híreszteld hogy mindkettőt nyomod egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!