Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Életem első munkahelyéhez...

Életem első munkahelyéhez egyéni vállalkozónak kell lennem. Árak?

Figyelt kérdés
Katásnak kell lennem a munka megkezdéséhez, de nem tudom hol kell igényelnem, és van-e valami haladék ha most váltom ki először. Kata árát tudom 50 ezer + iparűzési adó. Ezen kívül mivel kell még számoljak, mint kiadás? Van még egyéb "meglepetés" ezeken kívül? Az igénylés folyamata is érdekelne.

2020. nov. 6. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána a bújtatott foglalkoztatásnak, mert ez az lesz, amivel megütheted a bokád.
2020. nov. 6. 12:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Sokan dolgoznak ezzel a megoldással ennek a cégnek. Köszönöm az információt.
2020. nov. 6. 13:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy cégnek, vagy cégcsoportnak egy évben 3milló felett számlázol, 40% büntetőadó. ;)
2020. nov. 6. 13:44
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

5000 ft kamarai tagaság, meg tevékenységtől függően, saját költségen finansízrozol mindent ami a munkavégzéshez kell, a könyvelőtől , az utolsó csepp benzinig abból a nettó jövedelemből, amire azt hitted előző hónapban, hogy azt már elköltheted, mert az a fizetésed, miután befizetted a havi 50 ezret.

Ellenben a fenntartási, operatív, javítási költségekre adóalapot csökkentő tényezőket és adókedvezményeket ( pl gyerek esetén családi adókedvezmény ) és értékvesztést elszámolni nem tudsz, így relatíve uyganazt az adót fizeted egy leamortizált eszköz után is, mintha újat vennél minden hónapban .

Ha netán szerződést bontanak, elmehetsz álláskeresésire havi 40.000 Ftos járadékra, ha megtegszel akkor táppénzre havi 50.000 ft-al, amit csak akkor nem kell egyből be is fizetned vissza kataba, ha 1 hónapon túl vagy beteg. Gyedre gyestől sokkal többet ne nagyon számolj, mert még a minimálbért sem tudják figyelembe venni a havi 50-ért cserébe.

Nyugdíjba sokat nem fogsz viszontlátni belőle, hitelképességkor elhajtanak, vagy adóstársat kérnek, pályázatokból fejlesztésekhez nem nagyon jutsz hozzá, mert ugye felső korlátos az ésszerű kata bevétel (ahogy az előző is írta nem 40%-os büntető adós), vagyis fejlődni onnantól már nem nagyon van hova katasént.

2020. nov. 6. 13:57
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Bújtatott foglakoztaást meg nem az alapján ítéleik meg, hogy hány palimadár dolgozik így, hanem hogy az MT.szerint munkaszerződésnek minősíthető -e?

Ami után megosztva fizetitek a foglalkoztatóval az elmaradt adóhiányt és megszüntetheted a katat, ha továbbra is foglalkoztatna a megbízód.

2020. nov. 6. 13:59
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

1 évben 3 milló feletti számlázásról tudok, igen.

2020. nov. 6. 20:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Legalább 3 helyre számlázó. Ha csak 1 embernek/cégnek számlázó előbb utóbb elő fognak venni, főleg hogy a NAV jelezte, hogy rá fog szállni a katásokra pont ezért, mert így foglalkoztatnak cégek embereket. Ráadásul minden számlát látnak is, szóval még könnyebb a dolguk. Persze sokan dolgoznak így, de ez meg fog változni, ha jönnek a büntetések a cégeknek, meg az így dolgozó ev-knek is.
2020. nov. 6. 23:32
 8/8 anonim ***** válasza:
57%

Jövőre megszűnik a Kata ahogy hallottam, szóval én a helyedben hagynám a fenébe, főleg ebbe a Korona helyzetbe.

Inkább keress alkalmi munkát, ha más nincs, mellette meg segély, csak ne híreszteld hogy mindkettőt nyomod egyszerre.

2020. nov. 9. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!