Megérheti fával kereskedni?
Fűvel jobban megéri. :D
De lehet mindkettő is és akkor fűvel-fával. :)
Ha olcsón be tudod szerezni, akkor. mi akác fát 15-ért hoztunk erdei köbmétert. nem olyan hú de vastagokat, kb 10-15 cm X 2 méteres darabokat. Fenyőt 10-ért itt az erdőből hoztuk el. Azt még szallag fűrésszel feldaraboltuk kb 30-40 cm-es darabokra. Nem tudom, hogy megéri-e úgy hogy 4-en pakoltuk szerintem ráment elég sok idő, elég fárasztó is 20 köbmétert elhozni kb egész napos meló volt. Kazánba befér ekkora darab, de ha nagyobb méretűekhez érdemes hidraulikus hasítót szerezni, azzal dolgoznak kb a tüzépen is.
Elég sok macera van vele, mázsában ha van olyan aki megveszi, annak nem számít mennyibe kerül, főleg ha még nedves is picit a fa.
Egyébként azt hallottam, h egyre kevesebb igény van a fára az erdészünktől, mert már vannak modern gázkazánok, annak aki egész nap munkába van és csak estére van szüksége melegre, annak nincs ideje fával szórakozni. Max a hétvégi sütögetésre vásárolnak kisebb mennyiséget.
Én ha csinálnám, akkor mindenkép közvetlenül az erdőből hoznám hasogatva és pótkocsira felhajigálva nagy mennyiségben. Mondjuk 50-100 köbmétert nem tudom, hogy hol tárolnék és mennyi idő alatt szabadulnék meg tőle.
Ezek alapján nem.
Te mindössze 5%-kal olcsóbban kapnád meg. És abból kellene hasznot csinálnod.
Ha azt mondod, hogy elkezdesz vele dolgozni, és rönk vagy méterfa helyett, te is elkezdesz kalodás hasított "konyhakész" tüzifát árulni, akkor arra neked gépesíteni kell, és bele kell tenni nem kevés fizikai munkát is. A fa, mint fűtőanyag egyre visszaszorul. Ahogy válság közeledtével a tömörfa bútorokra is vissza fog esni a kereslet valószínűleg.
Ebből két módszerrel tudsz pénzt csinálni, ha több száz köbméteres nagyságrendben még további kedvezményt harcolsz ki. Vagy kikerülve a rokont, egyből erdőről veszed a fát. Gondolom egyikhez sincs tőkéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!