Gondolkozom saját vállalkozás indításában. Honlapkészítés terén mennyire telített a piac?
nincs nagy tőkém kb 1.000.000ft om van
asztalos a szakmám
vagy más ötlet?
2-es! Gardrób 1,2 misiért? Azért húzós. Vagy nagyon egyedi vagy qrva drágán dolgozik a szaki. A vállalkozással az a gond, hogy oda gépek is kellenek, ez a kezdő tőke kevés. Szóval aki 2 milliós konyhát rak össze az nem egy sufniban dolgozik. Egy ismerősöm egyedi bútorokat gyárt 20 éve, jelenleg olyan gépparkja van, hogy beszarás, az ügyfelek kb bármilyen agymenését meg tudja oldani. Persze nem egyedül dolgozik, üzeme van, legalább 10 dolgozóval.
Honlapkészítéssel az a baj, hogy kell egy erős referencia anyag, plusz egy jó kis marketing, hogy megtaláljanak. De így se biztos, hogy rendszeres munkád lesz. Meg tényleg nagyon sok már a honlapkészítő weboldal, ahol bárki meg tudja csinálni.
2-es, nagyon el vagy tájolva az árakkal kapcsolatban.
konyhabútor 5 millió? Ne viccelj már???
Szerinted hány ember engedheti azt meg magának? Max a "felső tízezer".
Gondolod, naponta rendelnek 5 milliós bútort? :D Még havi 1 sem biztos...
Azt a néhány megbízást pedig el is kell nyerni - egy noname ismeretlen asztalosra nem fognak rábízni egy 5 milliós munkát, ahhoz már igen jó szakembernek kell lenni.
Szóval nem, nem keres meg alkalmazottként sem 5-600 ezret havonta. Ahhoz, hogy a vállalkozó 600 ezret tudjon adni - LEGÁLISAN - az alkalmazottnak, az neki kb. 1 millió 200 ezerbe kerül egy hónapban csak az alkalmazott. És akkor még hol van a saját fizetése, adója, az anyagbeszerzés, stb.
#4 akár egy sufni is elég lehet, vagy akár még az se feltétlen létszükség. A lapszabászaton méretre legyártanak mindent, szerintem ezt már nem otthon vagdalják az asztalosok. Ajtókat szintén, vasalatokat készen veszik.
Aki meg keményfa bútorokat gyárt és tényleg kellenek eszközök annál meg az összegeket nyugodtan meg lehet szorozni néggyel, de lehet keveset mondtam.
Amúgy ne gondoljátok, hogy nem rendelnek komplett konyhákat, gardróbokat. Nálunk legalábbis nem hogy munka után egerésznek az asztalosok, hanem nem keveset várni kell, hogy ideérjenek. Sokat változtak ezek a dolgok az utóbbi években.
Csakhogy ha készre szabatod, eleve hátrányból indulsz, hiszen magasabb lesz az árajánlatod...
Nem tudom, próbáltál-e komplett konyhát összerakni és tárolni egy sufniban. A férjem azstalos, ő egy garázsban kezdte, pontosan tudom, hogy (pláne, ha több millás bútorról beszélsz), az ott megoldhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!