Azok, akik esetleg kezdtek már bele kisvállalkozásba: milyen jogi/pénzügyi törvények vannak, hogyan érdemes belevágni, milyen adók vonatkoznak rá, hogyan érdemes belevágni?
Lehet itt tanácsot kérni, csak nem így, hogy "keress meg, és mondjál el minden releváns infót" hanem inkább csak adott kérdésben.
Az a probléma, hogy ilyen mélységű "kérdésfeldolgozás" az a fő munkahelyi tevékenységem jó pár beleölt munkaórával/nappal, és nem kevés "ügyféltől kért" információval/iformációcserével.
Én vagy azt tudom javasolni, hogy ha nem akarsz rá költeni, akkor kezdd el az ingyenes oldalaknál, hogy mit hogyan, és esetleg a "jobban strukturált" kérdést tedd itt fel(azaz pl homály, hogy az adott jellemző mit jelent a céged tekintetében), vagy keress fel egy könyvelőt aki foglalkozik általános tervezéssel/tanácsadással is, akivel ezt át tudod részletesen beszélni.
#2 voltam
Könyvelőtől eleve ne kérj tanácsot saját vállalkozás indításra. Láthatod amit le is írtak, léteznek ingyenes anyagok, amikből magad is össze tudod szedni, vagy magánál a Navnál ingyen elmondják ezeket a részeket, ugyanúgy általánosságban mint a könyvelő fogja x ezer forintért.
Léteznek vállalkozásfejlesztési alapítványok, ott ingyenes tanácsadások keretében is sok infót jogi, gazdasági , forrás szervezés és egyéb konkrét tervezési segítséget is kaphatsz, hogyan is építsd fel és rád nézve személy szerint mi a legoptimálisabb megoldás adózás, vállalkozási forma, - ami lehet pl. adószámos magánszemély is- , stb. szempontból, nem pl. a más ügyféltől hallottak, tapasztaltak alapján történő tanácsadással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!