Lehet használtan pénztárgépet venni? Esetleg bérelni?
Figyelt kérdés
Most lesz vállalkozásom, ez az első, még fiatal vagyok. A munkagépeket megvettem, de nagyon kicentize jött ki, kb 20k ft tartalékom maradt. Szégyen vagy sem, nem maradt pénz pénztárgépre. Mit csináljak? Egy új 80k. Lehet használtan venni? Persze 20k-nál többet össze tudok rá szedni, de 80 az sok. Köszi a válaszokat2020. szept. 9. 19:05
1/26 anonim válasza:
Nagy hiba volt így kinulláznod magad, megfelelő tőke nélkül vállalkozást nyitni :/ Egyébként lehet használtan vagy részletre is venni.
2/26 A kérdező kommentje:
Tudom, de már mindegy. Köszi. Hol a legolcsóbb? Vaterán keressek, vagy más, hivatalos oldalon? A részletfizetés sem egy rossz ötlet, köszi. :)
2020. szept. 9. 19:48
3/26 anonim válasza:
kötelező, hogy legyen pénztárgéped? Milyen vállalkozásod van?
4/26 A kérdező kommentje:
Körmös. Sajnos kötelező. Ha nem lenne, nem akarnék erre költeni :)
2020. szept. 9. 20:38
6/26 A kérdező kommentje:
A számlaadás nem kötelező? A könyvelő azt mondta, hogy kötelező a pénztárgép. Van erre valami forrásod, hogy miért nem kötelező? Honnan ez az infó? Utánanéznék,- és keresnék akkor bővebben.
2020. szept. 9. 22:11
7/26 anonim válasza:
8/26 anonim válasza:
Amúgy a nav ad felvolágosítást! 1819
9/26 A kérdező kommentje:
Köszi! Remélem ez olcsóbb! Holnap utánanézek, ma már nem fog az agyam.
Még egyszer köszönöm :)
2020. szept. 9. 22:52
10/26 anonim válasza:
Nem számlaadásról volt szó eddig, hanem pénztárgépről. Nem túl naprakész a könyvelőd akkor. Én könyvelek pár körmösnek is, de egyik sem használ pénztárgépet. Itt a forrás, I. számú mellékletben van a felsorolás, hogy kinek kötelező pénztárgép:
960206 a manikűr, műköröm ÖVTJ száma (mert gondolom egyéni vállalkozóként csinálnád), ez nincs a felsorolásban. Amúgy ha kellene is pénztárgép (nem kell), akkor sem lenne muszáj, mert választhatod azt, hogy mindenkinek számlát adsz és ezt havonta lejelented a NAV felé. De ezt a verziót gondolom elmondta a könyvelőd is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!