Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek létezik ilyen...

Szerintetek létezik ilyen vállalkozás?

Figyelt kérdés
Olyan vállalkozás, amit akár egyedül is tudsz csinálni, nem igényel speciális végzettséget, szaktudást, és mellette levelezőn valamilyen egyetemi szakot tudsz végezni, mert nem 0-24 órás odafigyelést igényel, van mellette az embernek szabadideje. Havi szinten pedig ilyen nettó 150 ezer forintos árbevétel reális elvárás.

2020. aug. 22. 09:22
 1/5 anonim válasza:
100%
Igen. Sokan dolgoznak akár teljes állásban is, ÉS mellette saját vállalkozást vezetnek. Viszont arra ne nagyon számíts, hogy az 1-2. évben ilyen vígan meg tudnál élni belőle.
2020. aug. 22. 09:34
 2/5 A kérdező kommentje:

Nyilván nem egyből milliókra gondoltam, ezért is írtam ezt a 150 ezret, gyakorlatilag egy egy garantált bérminimum szint. Igazából ha ilyen 120 ezer ft stabil bevételi forrás lenne, akkor is jó lenne, mert rá tudnám, hogy nem keresek ugyan annyit, mintha dolgoznék a garantált bérminimumért, meg lehet kicsit több munkát kellene beletennem, mintha csak simán elvégezném a munkahelyemen a feladatomat, de legalább a magam ura vagyok, nem kellene állandóan könyörögni a főnöknél, ha szabadságot kell kivennem tanulmányaim, vagy elintézendő ügyek miatt stb.

Szóval nagyon erősen gondolkodok mindenen. Igazából az online dolgokat ki is lőném. Tudom, sok youtube videó, meg tanácsadó cikkek erről szólna,k hogy online vállalkozások, meg 0 forintos kezdőtőkével végezhető, de ezek olyan dolgok, amik nagyon sokára kezdenének el stabil bevételi forrást hozni. Igazából én olyanra gondoltam, amit a valóságban, fizikailag is lehetne kivitelezni, esetleg szükséges eszközöket stb. beszerezni hozzá, olyan 2-300 ezer ft-ot elegendő lenne rászánni kezdetnek, és lenne belőle annyi bevétel, hogy érdemes legyen végezni, és eleinte is meg tudjak élni belőle.

Mondok egy példát: pl kertészkedés, de nem ilyen szinten, hogy profin vágom a vegyszereket, meg a növénytípusokat, mint egy kertészmérnök, simán csak fűnyírás, gyomirtás, fűtelepítés stb. Csak egy példát mondtam. Ilyen jellegűekre gondoltam. Ehhez az eszközöket beszerezni sem egy nagy kaland.

2020. aug. 22. 09:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legfontosabb egy vállalkozásnál, hogy szeresd amit csinálsz és tudd eladni azt amiben vállalkozól. Ha kielégíted az igényeket, akkor egyre többen fordulnak hozzád!
2020. aug. 22. 12:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen bármit szívesen csinálnék, amiben a magam ura vagyok. Akár a segédmunkáktól megkezdve kisebb boltot üzemeltetni stb. Ezen is elgondolkoztam, csak ugye egy üzletnél ott van az, hogy bérleti díjat fizetsz a helyiségért, be kell szerezned az árut stb. Akár egy kocsma, akár egy vegyesbolt. Szóval a legolcsóbb bérleti díj itt a környéken olyan 50-60 ezer Ft/hó, akkor az árut be kell szereznem, és el kell adnom akkora mennyiséget, hogy vissza is jöjjön a bérleti díj meg az áru költsége, plusz haszon is legyen rajta annyi, amennyiért megéri. Ezt valahogy sose tudtam elképzelni hogy éri meg sokaknak, pedig itt is rengetegen nyitnak üzleteket, pedig 12 ezres kisvárosról beszélünk.
2020. aug. 22. 12:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tipikusan ilyenek a különböző szolgáltatók: fényképészek, sofőr szolgálatos sofőrök, masszőrök, magántanárok stb.
2020. aug. 24. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!