Számla nélkül lehet teljesíteni előreutalás esetén?
Előreutalnak, aztán elkérem a számlázási adatokat (ami le van írva az utalás előtti tájékoztatóban, hogy kelleni fog a számlához). Viszont van, aki aznap elfejti ezt leírni. Ha szolgáltatást nyújtok, pl. tanácsadás több napra, akkor elkezdhetem-e már az utalás napján vagy másnap számla nélkül, vagy inkább (ha ez nem baj) várjam meg, amíg megadja a számlázási adatokat, kiállítom, majd teljesítek?
Én úgy tudom, hogy nem szabad számla nélkül teljesíteni, ez olyan, mintha a NAV csinálna egy próbavásárlást, fizetnének, de számla nélkül teljesítenék nekik pont, akkor meg is szívnám elvileg...
A boltban sem mondják azt, hogy itt a TV-d, holnap meg gyere vissza a számláért... A neten is ha bármit veszek, előreutalásnál mindig kellenek az adataim a számlához.
Egyéni vállalkozó, KATA, alanyi adómentes.
Ezek kis összegek magánszemélyektől, azaz előleg számla stb. nem szükséges.
Itt a lényeg az, 1000-ből 1 ilyen szokott előfordulni, és hogy olyankor nem baj-e, hogy addig nem teljesítek, amíg nincs számla?
8 nap a teljesítéstől a számla keltéig van, nem az utalástól a teljesítésig!
Miért nem azt csinálod, hogy bekéred az adatokat, kiállítod a számlát, fizetnek és utána szolgáltatsz? Egyébként számla nélkül milyen jogcímen utalnak neked pénzt?
Nem kell semmilyen számla 900.000Ft alatt magánszemélyek felé. Érdeklődnek, küldök nekik egy előre megírt tájékoztatót, amiben minden benne van, az is, hogy a számla kitöltéséhez kellenek az adatok, meg hogy elektronikus legyen vagy papír alapú, stb. Elküldi a pénzt, aztán megy is a számla aznap.
Beszéltem tanácsadóval, azt mondta rendben van, csak a teljesítés dátuma legyen az utalás napja, ha 1-2 nap a csúszás, ott nem gond, ha a, számla keltével megegyezik. Évek óta így csinálom, ha nem jó, így jártam, majd kifizetek egy büntetést. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!