Egy bizonyos márkától visszaírnak, hogy nem szolgálnak ki kiskereskedőket, hogyan tudnám mégis árulni az ő termékeiket?
nem lehet, hogy a márkatulajdonos nagykereskedőket szolgál ki, és tőlük tudsz venni?
Vagy alapvetően saját márkaboltjai vannak, és hivatalosan csak ott értékesít? És ilyen márkabolt nincs itthon? Hallottam már ilyenről is, hogy a magyar webshop tulajdonos egyszerűen összegyűjti a rendeléseket, és 1-2 hetente kimegy értük mondjuk Bécsbe. Persze ezek a termékek drágábbak lesznek akkor itthon, de ha van egy vevőkör, aki azt kedveli, akkor lehet benne üzlet.
2. miért lehetne feljelenteni a kérdezőt? Milyen bűncselekményt követne el, ha valamilyen úton mégis beszerezné ezt az árut?
Mit szeretnél privátban írni? Paragrafushelyeket nem tudok neked linkelni, de a boltunkról írtam. Mi is tiltottunk le terméket, amelyeket csak tőlünk vehetnek cégek, és minket is tiltott le gyártó. Kerülőúttal próbálkoztunk, de nem hülyék.
Ha nem engedi a cég, hogy árusítsd, akkor ebbe nyugodj bele.
Komoly anyagi vonzata lehet a dolognak.
Rendre le vagyok pontozva, pedig értek hozzá. Nem, ha a gyártó nem járul hozzá, akkor nincs törvényes lehetőség a termékei árusítására.
Az elutasítás oka több dolog lehet.
Pl. szerződést kötött mással kizárólagos forgalmazásra.
Vagy előírnak egy csomó dolgot. Pl. legyen megfelelően kiképzett szakember. Hozzánk is rendszeresen járnak instruktorok.
Hosszan lehetne sorolni még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!