Alkalmazhatom az új belépőt szakácsként? (többi lent)
Saját éttermünkben elment az utolsó olyan konyhai dolgozó, aki papíron végzett szakács volt (okj).
Most jönne egy új belépő, de ő egy általános érettségivel rendelkezik.
Lehet őt szakács pozícióban alkalmaznom? (a tapasztalata az adott)
Működhet tovább az étterem úgy, hogy nincs végzett szakácsunk?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Igen, alkalmazhatod, semmi nem tiltja.
Viszont ha igazolnod kell, hogy foglalkoztatsz szakácsot, arra nem fogadják el, akkor sem, ha ezzel a feorral van bejelentve, mert ott meg a végzettség kell.
Hülye helyzet, de akár a takarító munkakörűt is elfogadják, csak papír legyen...
BÁRMIKOR kaphatsz egy ellenőrzést, amikoris igazolnod kell, hogy képzettséggel rendelkező van a vállalkozásban.
Ha nincs olyan dolgozód, akinek van szakács végzettsége, akár be is zárathatják az éttermet.
Csak halkan jegyzem meg, hogy nem tudom, miért mentek el Tőled, de ha valamelyik dolgozónak sérelme van és eszébe jut "felnyomni", akkor bizony nem kizárt egy ellenőrzés.
Nem adott a sérelem egyik oldalról sem, kívételesen a korrekt és normális munkáltatók közé tartozom akivel mindig szerették megbeszélni az aktuális helyzetet a többiek. Mivel nem vagyok szakmabeli, ezért lehet még én jobban tisztelem és értékelem az ő munkájukat, mint ők az enyémet.
Ma jött egy olyan pályázat amiben az egyik hölgynek van okj-s végzettsége!
Köszönöm a válaszát mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!