Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit jelent ez a TEÁOR 5810 -...

Mit jelent ez a TEÁOR 5810 - Háztartás termék-előállítása, szolgáltatása saját fogyasztásra?

Figyelt kérdés

2020. júl. 14. 11:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ez honnan van? Csak mert az 58-as ágazat az a Kiadói tevékenység. Nincs is jelenleg hatályos 5810-es teáor. Nem lehet, hogy valami régit néztél?
2020. júl. 14. 11:59
 2/14 A kérdező kommentje:
Tényleg elírtam, 9810 és 9820 a kérdéses tevékenység. Bocsánat.
2020. júl. 14. 12:12
 3/14 anonim ***** válasza:

9810 - Ez a szakágazat tartalmazza a háztartások által végzett, önellátásukhoz szükséges, nem elkülöníthető termékelőállítási tevékenységét. Idetartozik a vadászat, gyűjtögetés, mezőgazdasági tevékenység, lakás építése, ruházat és egyéb termékek előállítása saját felhasználásra.Ha a háztartás értékesítésre szánt termék előállítását is végzi, akkor ezt a tevékenységét a TEÁOR megfelelőtermékelőállító ágazatába kell sorolni. Amennyiben egy meghatározott termék előállítását saját felhasználásrafő tevékenységként végzi, akkor szintén a TEÁOR megfelelő termék-előállító ágazatába kell sorolni

9820 - Ez a szakágazat tartalmazza háztartás saját fogyasztásra végzett nem elkülöníthető szolgáltatás nyújtási tevékenységeit. Idetartozik a főzés, tanítás, a gondoskodás a háztartás tagjairól és más szolgáltatások, amelyek a háztartás saját ellátását szolgálják.Ha a háztartás párhuzamosan termék előállítását is végzi saját fogyasztásra, akkor tevékenységét a háztartássaját fogyasztásra végzett termék-előállítása szakágazatba soroljuk, lásd: 98.10

2020. júl. 14. 12:23
 4/14 A kérdező kommentje:
#3 Ezt én is el tudtam olvasni. De mit takar ez a valóságban? Kiváltom a vállalkozóit és otthon kertészkedek, mosok, főzök? Vagy megjelölöm melléktevékenységnek és akkor nem cseszegethet a nav ha a vállalkozásomban beszerzett alapanyagból magán célra csinálok valamit? Visszaigényelhetem az áfát a bevásárlás után? Kata szerint adózok? Nem értem hol életszerű ez a tevékenységi kör egy vállalkozásnál.
2020. júl. 14. 12:34
 5/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy kata szerint adózol-e az nem a tevékenységi körtől függ (most már viszonylag kevés tevékenység tiltott benne). Ha visszaigényelsz áfát, mert áfakörös vagy, akkor az általad előállított érték után meg kell fizetni az áfát.

Ilyesmi pl a saját rezsis beruházások áfája. Ha tényleg érdekelne ilyesmibe belevágni, akkor viszont mindenképpen ajánlom szakértő bevonását, mert nem a legegyszerűbb az adózás.

2020. júl. 14. 12:50
 6/14 A kérdező kommentje:
Akkor nem fogom megtudni mit takar ez a teáor szám... De elég jól lehet vele keresni. Van egy vallalkozás pl aminek ez a tevékenysége és több tízmilliós bevétele van...
2020. júl. 14. 13:14
 7/14 anonim ***** válasza:
A bevétel még nem azt jelenti, hogy jól keresnek vele. Melyik cég ez?
2020. júl. 14. 13:32
 8/14 A kérdező kommentje:
2020. júl. 14. 13:38
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ne ebből a cégből indulj ki :) 10 éve van felszámolás alatt és az elmúlt 12 évben nem adott be beszámolót :D
2020. júl. 14. 13:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Egyébként a beszámolója szerint ingatlan bérbeadásból szerezte még anno a bevételét.
2020. júl. 14. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!