Érdemes aranyat venni?
Hozzájutottam egy számomra szép összeghez.Nem értek a befektetésekhez,sajnos más világban mozgok.Az arany vásárláshoz nem kell túl sok ész,ezért gondoltam erre.Mi a véleményetek erről?
köszönöm
1es
Bocs de erre nem tudok ertelmesen valaszolni,mivel nem vagyok tapasztalt ezen a téren.
Én úgy gondoltam,hogy veszek aranyat x összegért és pl 5-10 év múlva jóval többet fog érni az értéke.
Befektetésnek nem jó, maximum megtudod vele őrizni a pénzed értékét, követi az inflációt jó esetben.
Én csak nagy portfólióban látom értelmét, ahol egyfajta biztosítás ha minden más nullára esni, akkor is maximum 10%ban.
Ha nem értesz semmihez én az állampapír+-t javaslom, 5 év múlva +27,35% ot kamatozott a pénzed. Nem kell érteni semmihez, csak betenni és garantált hozam
Államcsőd, annak az esélye nulla gyakorlatilag.
Egyesek szerint el is lophatja az állam de ez is közel lehetetlen gyakorlatilag.
Bármi másba teszed nagyobb lesz a kockázat.
Igen azért ennyira magas a hozam hogy hűtsék az ingatlanpiacot.
5! Hogy kell azt érteni,hogy hűtsék az ingatlanpiacot?
Van kulombseg,hogy Magyarorszagob,szlovakiaban,Németorszagban vasárolok állampapirt?
Magyarországon éri megcsak.
Elszaladt az ingatalanok ára, túltolta a kormány mindenféle családi támogatásokkal, ezért hogy ne minden ember ingatlanba tolja a pénzét kitalálták a máp+-t így sokan betették a pénzt ingatlan vásárlás helyett
Ha ennyire keveset tudsz a befektetésekről, ne vegyél aranyat (fizikait meg főleg nem).
Az arany kockázatos, vagy felmegy, vagy le. Nincs osztalék, nincs kamat stb. Költség viszont van, arany ETF-nél a tartás költsége, fizikai tömbnél a tárolás, vásárlás/eladási jutalékok.
Ha belföldön költöd a pénzed, akkor a MÁP+ vagy a PMÁP lesz jó neked, attól függően hogy miképp vélekedsz a jövőbeli inflációról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!