Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Esküvői szalon kérdésével...

Esküvői szalon kérdésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

amennyiben egyéni vállalkozó akarok lenni, és külföldről menyasszonyi ruhákat behozni Budapestre, mi a menete vagy hogyan kezdjek neki? Még nem vagyok egyéni vállalkozó.

Kezdő vagyok, és innen is szeretnék pár infót szerezni. Előre is köszi.

2020. jún. 30. 15:49
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Én az ügyfeleimnek azt szoktam mondani, hogy első körben üljünk le, beszéljük meg a beszerzés forrását, az eladási platformot, adózási és egyéb kérdéseket. Utána csináljunk egy kalkulációt a bevétel-költségről. Ha ez megvan és még mindig úgy gondolja, hogy bele akar vágni, akkor lehet vállalkozást csinálni.
2020. jún. 30. 15:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Az adózás során mennyit kell raszamolni? Csak úgy kB.

Mert utána olvastam, de konkrétan nem találtam rá választ

2020. jún. 30. 16:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen egyetértek az 1-es válaszolóval.

"Az adózás során mennyit kell raszamolni? Csak úgy kB."

Ezért írta az egyes azt, amit. ugyanis többfajta vállalkozási forma van, mindegyik különböző adózási fajtával, helyiség bérleti díj, rezsi, szállítási díj, ha külföldről hozatod, stb.

Mielőtt beleölnélk milliókat és bebuknál, feltétlenül ülj le egy könyvelővel kimatekolni, mi mennyibe kerülne.

Ja, és nem árt tudni a jogszabályokat, ÁFA-nem áFA, júl elsejétől MINDEN egyéni vállalkozónak kötelező az online számla bevitel a NAV felé, a KATA-s vállalkozóknak is.

Ha boltod lesz, pénztárgép is kell (úgy 100 ezer ft környékén van), amit a NAV-nál kell hitelesíttetni, stb.

2020. jún. 30. 16:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem minden vállalkozásnak kell még onlline számla, de jogos, amiket írtál. De ha boltja lesz, oda úgyis pénztárgép kell majd.
2020. jún. 30. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!