Egy kiskereskedő átlagosan mekkora árrés mellett értékesít?
Valoszinuleg embere valogatja.
Meg hogy mekkora a versenges a piacon.
Vannak akik iszonyat semmiert is kepesek dolgozni. Parszaz forint profit termekenkent - regen lattam egy vateras eladot horror sok eladassal, de hogy olyan alacsony arresert en nem kinlodnek az is fix.
Es vannak akik szep summat ratesznek, ugy, mint a nagyok 2-3x szorzo.
Ruhakat arulo faces csoportokban 20-50% termektol fuggoen. Itt pl. 20% megint semmi, mert bele kene szamolni azt is amivel ok kinlodnak: csomagolas, postazas stb. Emeltek is paran az arakat.
Nagyvallalatokat tudok meg, csak erdekessegkepp:
Tesco, Auchan jatekokat:
Ott beszerzesi arra radob 200%-ot a forgalmazo. Erre tesz meg ra az aruhaz 100-200%-ot. Tehat x3 es x2-3 az ar.
Igy lesz a 400 forintos muanyag bigyobol 2490 forintos jatek.
Es itt 100% visszaru van. Tehat ha a teso nem adja el a bigyot, akkor visszakuldi neked. Meg neha fizetni kell a polchelyert is.
Mas akit ismerek:
Talan 10000 korul kerul nekik a termek, de hozza kell tenni ehhez kell kiforrott infrastrukura es eleg niche dolog.
90000-ert aruljak es veszik.
Ja ezert vannak 50%-os akciok, mert meg akkor se buknak a cegek az eladason...
Rendben van. Akkor az 1173 Budapest Pesti út 5-7. szám alatt található Norbi pékség keto kakaóscsigájának ami most került ki frissen a pultba, na annak az árrésére vagyok kíváncsi.
Remélem így már elég specifikus.
Nézd , számítógépet 4-7 százalék között. Teve hifi 10-15 utoljára ennyirol tudtam , víz gáz fűtés szerelési szerelvények 50 százalék. Autó alkatrészek 20 százalék, de van aki listaáron árulja főleg kisbolt az lazán duplaz autó alkatresznel.
Szoval ahogy kérdezték mit árul ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!