Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Az mit jelent, hogy "kicsiben...

Az mit jelent, hogy "kicsiben nem éri meg"?

Figyelt kérdés

Sosem értettem, hogy pontosan mit értenek ez alatt. Nagyon kevés dolog van ahol a fix költségek megléte miatt muszáj lenne megnövelni a termelést, hogy így gazdaságosabb legyen az adott vállalkozás.

Elég nehéz elképzelni egy olyan üzletágat ahol ne lenne arányos a befektetett tőke és a hozam.

Nyilván vannak iparágak amiket konkrétan NEM LEHET kicsiben csinálni, mint bankok alapítása, nehézipar stb.

Nyugodtan bizonyítsátok rám ha nincs igazam de jellemzően ezt a hervasztó emberek szokták mondani akiknek az az érdekük, hogy te se legyél sikeresebb náluk ha már ők sem lettek azok.

2020. jún. 7. 22:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nem találtam meg, hogy hány üzlete van a CBA-nak de akkor legyen neked igazad, nem is ez a lényeg.

Abból látszik hogy semmi értelme annak amit írtál, hogy ha ez valóban így lenne egyáltalán nem is lennének EV-k és KKV-k.

2020. jún. 8. 12:38
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
EV és EV között is óriási különbség van. Feleségem egyéni vállalkozásában éves szinten 800 ezer forint árbevétel van, de munka mellett ez tökéletesen megfelel neki, mivel minimális energiabefektetéssel jár neki. Viszont van nekem egy ügyfelem, EV-ként csinál fuvarozást és simán 3-400 milliós forgalma van egy évben. Bt-ből is nem egy van, akik milliárdos forgalmat bonyolítanak le, elég csak az aldira vagy lidlre gondolni. Nem vállalkozási formátó függ, hogy valaki kicsiben vagy nagyban csinál valamit.
2020. jún. 8. 12:49
 13/21 anonim ***** válasza:
43%
#12: Hogy csinál egy egyéni vállalkozó 3-400 milliós forgalmat fuvarozásból?
2020. jún. 8. 13:01
 14/21 A kérdező kommentje:

Á értem.

Tehát minden garázsbolt és fodrászat mögött valójában egy kiterjedt hálózat van, ami masszívan pumpája bele a 10 milliókat ha éppen arra van szükség.

2020. jún. 8. 13:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

#13: úgy, hogy több autója van és alkalmazottakat is foglalkoztat. Rengeteget szállítanak külföldre, amiben azért nincs rossz pénz.

#14: félreértettél, én nem azt mondtam, hogy mindenki mögött áll valaki, aki pumpálja bele a pénzt. Én csak azt mondtam, hogy attól, hogy valaki EV, még nem biztos, hogy kishalnak számít.

2020. jún. 8. 13:11
 16/21 A kérdező kommentje:
#15 Abban van igazság abban viszont nincs, hogy minden vállalkozás amit csak látsz nagyban csinálnak és csak ezért marad fenn.
2020. jún. 8. 13:14
 17/21 anonim ***** válasza:
86%

Én ezt nem is állítottam. Mint láttad hoztam is a feleségem példáját. Ő nagyon pici, viszont kiszolgálja itt azt a piacot, amire szüksége van, valamint neki sem túl nagy befektetés.

Nyilván vannak kisvállalkozók is, akiknek jó úgy. De ott igazából sosem lesz számottevő növekedés. De ez nem is baj igazából, mert ha jó így nekik és megélnek belőle kényelmesen, akkor teljesen jó ez így.

2020. jún. 8. 13:19
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mintha Te nem is választ keresnél a kérdésedre, csak kötözködni jöttél ide...

6-os válaszomban szépen leírtam mit értünk kicsiben nem érdemes alatt - de Te ezt mintha meg se hallanád. Na mindegy, máskor nem pazarlom Rád az időmet. Nem unalmamban írogatok ám én itt, hanem azt hittem, hogy segítek vele :-(

2020. jún. 8. 13:27
 19/21 A kérdező kommentje:

Bocs a másikat tényleg nem te írtad. Így nevek nélkül nehéz beazonosítani.

Egyébként persze. Az emberek többsége nem azért kezd el vállalkozni hogy létrehozza a következő Walmart-ot.

2020. jún. 8. 13:29
 20/21 anonim ***** válasza:
72%
#15: Ja, hogy papíron EV csak... Így már érthető
2020. jún. 8. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!