A Budapesten élő viszonylag szűk de nagyon gazdag ázsiai réteg mivel foglalkozik?
Van Bp-en egy viszonylag szűk ázsiai réteg akik elég gazdagok. Nekem még gimiben volt egy vietnámi oszt. társam akinek a családja elég gazdag volt. Később egyetemen is volt egy kínai csoporttársam akik elég gazdagok voltak. Honnan tudom? Nos elég volt ránézni facebook profuljikra... ajándék bmw születésnapra. Gucci ruhákban jártak az iskolába. stb.
De ha megy az ember Kőbány-Kispest környékén, esetleg betér a pesti plázák egyikébe akkor is lát gazdag ázsiaiakat. Na most ugye van egy pár vállalkozási forma, ami elterjedtebb BP-en egyes népcsoportoknál. Most minden sztereotípia nélkül pl. tény hogy a Budapesten élő arab kisebbség előszeretettel dolgozik kebabosnál vagy pénzváltója van. Az ázsiaak általában használt ruha üzletet, masszázsszalont vagy élelmiszer boltot üzemeltetnek... viszont ezekből nem hiszem ilyen szinten halálra keresnék magukat. Mi a fenével foglalkozik az a szűk réteg közöttük? Milyen vállalkozásuk van és mit csinálnak másként? Mert valamit tudnak, mivel gazdag afrikai vagy balkáni származású jóval kevesebb van Budapesten.
Milyen árucikkel? Ha ez így lenne akkor minden kínai gazdag lenne de közülük sem gazdag mindenki. A beszerzési árat még el is hinném hogy nagyon olcsó mert a kínai termékek olcsóak de azt az árut ide is kell utaztatni és vámot is kell utána fizetni és már egyből nem lesz olyan olcsó hogy hatalmas hasznot lehessen rátenni. Főleg hogy az ázsiai termékek alapból olcsóbbak mint az itteniek, tehát eleve szerintem kevés hasznon lehet rajtuk.
Én másfele tapogatózom... Régen pl hallottam olyan pletykákat hogy ezek a gazdag ázsiai cégek összeállnak "egy csoportba" és adnak egy szép nagy összeget a NAV-nak zsebbe, cserébe nem kell adózniuk. Márpedig ha nem kell adózni akkor kb bármi nyereséges tud lenni.
Őszintén, nem tudom hogy ez mennyire igaz. Valaki javítson ki ha hülyeség.
Annak idején az Orczy piacon rengeteg kínai árult és bizony nem számláztak, nem adóztak. Nos, voltak olyanok, akiknek mág anno, ebben az időben sikerült meggazdagodniuk - azóta más tevékenységbe fogtak a tőkéből.
Egyszer láttam egy filmet, valami gyapjúkereskedő lett az egyikből, ha jól emlékszem.
Nem mindegyik ázsiai piacos vagy éttermes.
A férjem kínai. Egyetlen fiú gyermek, így apai nagyszüleitől mindent ő örökölt. Ezt az összeget Magyarországon ingatlanba fektette. Igen nagy haszonnal. Mellette van több munkája is, amivel jól keres. Egyik nyelv oktatás. Semmi olyat nem csinál, amire rá lehetne mondani, hogy csalás. Van más kínai is a családban, ő is tisztességes módon gyarapítja vagyonát. Tudom, hogy vannak, akik nem, de nem mindegyikük olyan. Sokkal többet dolgoznak és tanulnak, mint egy átlag magyar. Senki nem tiltja meg a magyaroknak sem, hogy túlórázzanak, képezzék magukat, vállalkozzanak.
5-ös
Persze ezzel én is tisztában vagyok, tudom hogy az átlag kínai sokkal szorgalmasabb mint egy magyar. Azt is tudom, hogy közülük is a többség tisztességesen keresi a kenyerét.
Ebben a kérdésben azt a nagyon szük réteget boncolgatom, akik tényleg hetente vehetnének új kocsit ha akarnának. Mert van a szint ami fölött már nem elég a szorgalom meg a szerencse ha érted hogy mire célzok. Persze magyarokból is van bőven ilyenből, az ázsiai származás itt inkább csak pikantéria. Semmi bajom az ázsiaiakkal, sőt van ázsiai származású ismerősöm több is akikkel jóban vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!