KATA-s egyéni vállalkozó vagyok, de lassan szeretném elhagyni a katát. Hogy fog ez működni?
A kérdésem inkább arra irányul, hogy most van egy aktív katám, de lassan nyitnék egy webshopot, és ezzel ki fog maxolódni a kata keretem valószínűleg. (Kicsiben kezdtem, AAM mentesként, de most talán befut a dolog, és kevés lesz a kata, szóval sima EV lennék hamarosan).
Eddig úgy terveztem, hogy elhasználom az évi keretemet mondjuk augusztusig, és szépen lassan majd kifizetem a havi 50-et év végéig, közben átmegyek nem katás EV-be, és üzemelek tovább, de van egy rossz érzésem, hogy ez így nem fog menni... vagy lehet így is csinálni?
Nem, mert ha ha más adózású ev lennél tovább augusztustól, akkor előtte ki kell lépni a katából, nem fizetheted végig az évet.
Így nehéz tanácsot adni egyébként, több lehetőség is van, de ismerni kell a részleteket, hogy egy pontos, minden szempontból helyt álló tanácsot lehessen adni. Ha komolyan gondolod ezt az egészet, akkor keress privátban és megbeszélhetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!