Fotózhatok pénzért fotós végzettség nélkül?
Figyelt kérdés
Külföldön nagy divat, hogy a hobbyfotósok üzletről üzletre járnak(kávézó, fodrászat autókereskedés stb.) gyors munka reményében. Az érdekelne ez Magyarországon mennyire lehetséges? Vagy esetleg mi a minimum követelmény, hogy ilyen tudjak csinálni?2020. máj. 16. 13:26
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
menj el a kormányhivatalba és kérdezd meg mit vegyél fel!
én is kértem már így tanácsot, mert a könyvelő anno valami olyat vett fel, ami nem is fedi a tevékenységemet, meg felvett nekem olyanokat, amik mérnöki kamarai tagsági kötelezettséggel, kereskedelmi kamarai tagsági kötelezettséggel, meg olyan mérnöki diplomával végezhetőek, ami nekem nincs.
az ügyintéző talált helyettük mást ill. amikor a design-t akartam felvenni, akkor is megkereste nekem azt a tevékenységi kört, amihez nem kell végzettségigazolás
3/8 anonim válasza:
amúgy a tevékenység számát nem kötelező ráírni a számlára
4/8 A kérdező kommentje:
Egy vállalkozással nem lehetne ezt megoldani? A fotós okj-k kb egyenlőek a nullával képzés terén.
2020. máj. 17. 15:12
5/8 anonim válasza:
4.-re.
Nem. És az OKJ-nál nem a tudást kérik a NAV-nál, hanem a papírt.
6/8 anonim válasza:
Nem tudsz fotós vállalkozást indítani szakirányú fotós végzettség (OKJ) nélkül, mert a hivatalok nem adnak ki neked tevékenységi kört, ami alapján a számlát kiállítod. 10 éve "hobby-fotózom", de elkezdtek jönni felkérések, most én is az OKJ-t nyomom, hogy a már meglévő vállalkozásom fotózásról is tudjon számlát kiállítani. A tanfolyam egyébként sz*rt nem ér, egy felháborító inzultus (sajnos tényleg igaz), de a papír miatt végig kell csinálnom.
7/8 anonim válasza:
Utolsó, tudnál ajánlani szakirodalmat, vagy oldalakat vagy bármit, ahol ténylegesen meg lehet tanulni fotózni? Nagyon érdekelne a téma, és gondolkoztam egy tanfolyamon pont emiatt, de ha azt mondod, hogy nem ér semmit, akkor elsősorban nem efelé indulnék el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!