Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Offshore cég és számlázás,...

Offshore cég és számlázás, megoldható?

Figyelt kérdés

Ha én egy offshore cégtől vennék nem fizikai termékeket és továbbárusitanám (Számlával természetesen) akkor engem megbüntethetnek? Elvégre számlám van a termékekről

Kell valaminek szerepelnie a számlán? Kell ÁFÁt fizetnem nekem kötelezően vagy KATÁsként lehetek ÁFAm mentes is? Elvégre az offshore olyan országban van ahol ugye nem a bevétel után adóznak, hanem egy fix összeget amennyire én tudom.

Köszi :)

2020. máj. 4. 00:51
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Picit szerintem kevered a fogalmakat. Az a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy akitől veszed, az hogyan adózik. A számlának megvannak a kötelező tartalmi elemei, ezt az áfatörvény írja elő, akkor is ha áfamentes vagy. Lehetsz áfamentes, viszont előfordulhat, hogy így is kell áfát fizetned, mivel külföldön nem járhatsz el alanyi mentes minőségedben. Nagyban függ a partnerek elhelyezkedésétől, hogy mit hogyan kell adózni, erre mindenképpen szakembert bízzál meg, mert egyedül esélyed sincs rá.
2020. máj. 4. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!