Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Katás vállalkozást ha indítok...

Djballa kérdése:

Katás vállalkozást ha indítok most akkor kell fizenem érte ugye havont?

Figyelt kérdés
sziasztok. Annyi lenne a kérdésem hogy ha nyitok most Kata-s vállalkozást akkor kell fizetnem habi 50et? Mert van aki azt mondja hogy nem kell mert most azt eltörölték. Van aki azt mondja azoknak nem kell akiknek meglévő vállalkozása volt és van aki azt mondja hogy csak a taxisoknak. Megyek szerdán a kormányablakba megtudakolni csak gondoltam megkérdezem itt mit gondoltok.

2020. ápr. 13. 22:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Taxatív fel van sorolva, mikor nem kell fizetni. Minden más esetben természetesen kell.
2020. ápr. 13. 23:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Plusz teljesen mindegy, hogy ha a mentesített tevékenységek közül csinálnál is valamit, a kedvezmény csak azokra vonatkozik, akik februárban már katások voltak. Szóval ha most indítasz katás vállalkozást, akkor mindenképpen fizetned kell.
2020. ápr. 13. 23:19
 3/7 anonim ***** válasza:

2-es válaszolót megerősítem: csak februárban már múködő KATA-s vállalkozásra érvényes a "nem kell fizetni".

Ha most indítanál hónap közepén, akkor máj. 12-ig be kell fizetni az 50 ezer ft-ot, ha főállás.

2020. ápr. 14. 07:29
 4/7 A kérdező kommentje:
2.nak köszönöm én is így gondoltam. 3.nak sajnos nem úgy van. Minden tárgyhónap utolsó napjáig 50.000ft. Szóval ha megnyitom 28.án akkor ugyan úgy arra a 2-3napra ki kell fizetnem az 50.000ft-ot
2020. ápr. 14. 15:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A 3. is jól mondta, mert az április díjat (akát 1-jén kezdesz, akár 28-án, ahogy írtad) május 12-ig kell(ene) befizetned.

Szóval a 3. válaszoló is teljesen jót írt.

2020. ápr. 14. 15:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Abban esetleg tudtok segíteni hogy ha megvan a vállalkozás akkor lehet e egyedi nevem? Cégnevem. Meg logóm? Pl a bélyegzőmön.
2020. ápr. 15. 11:12
 7/7 anonim ***** válasza:
NAV felé le lehet jelenteni a vállalkozás fantázianevét. Aztán lehet is használni, bélyegzőre rárakatni, stb. Nekem is úgy van.
2020. ápr. 15. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!