Könyvelő kollégák! Ti is bajban vagytok a vírus miatt?
Pár hete eszembe se jutott volna ez. 10-15 éve ügyfeleim állnak most le és jelentik be, hogy nem fizetik tovább a könyvelési díjat. Hiába mondom, hogy amíg működik a cég, addig van teendő, de a nagy részük csak egy jelképes 3 ezer forintot hajlandó fizetni. Nevetséges, hogy eddig havi milliókat kerestek, láttam mi mindent össze vásároltak maguknak feleslegesen, de most a havi 30-50 ezer helyett 3-at hajlandó kifizetni, ezt is kb könyöradományként nagy kegyesen. Olyan emberek akiknek tízmilliós megtakarításaik vannak. “Majd ha újra indul az üzlet akkor majd megint fizetek”. Mondják ezt úgy hogy rohadtul nem a megélhetésükről van szó! Egyik sincs valódi bajban. Persze a könyvelőn kell először spórolni. Volt olyan is aki azt mondta, hogy ha nekem fizet, akkor ki kell rúgnia a munkavállalóját. Hogy lehet ilyen helyzetbe hozni az embert?
Most ott tartok, hogy az eddigi keresetem jó ha 10-15%-a fog megmaradni. Ugyanúgy hiteleim vannak, ugyanúgy fizetnem kell a számlákat.
Ti is ebben a helyzetben vagytok/aggódtok emiatt? Nekünk ki segít? Rólunk miért nincs szó sehol? Hol van a könyvelők érdekképviselete?
Feleségemnek se fizetnek.
A katas vállakozók akik kataja betelik fél év alatt kedvezményt kapnak nekem még ügyvezetőt kellett váltani mert nem tudom a magam járulékot fizetni, mert az alvállalkozók kérik a pénzt akiknek meg fizetniük kellene hát ők nem tudnak.
Szóval feleségem se kap pénzt én se , de szerencsére nekem van megtakarításom mert nem vettünk villanyautot tartós bérletre meg ilyen marhaságokat így tilkeppen nem érdekel.
Én nem vagyok. Mondjuk nem is vagyok könyvelő, szóval innentől nem a kérdésre válaszolok :)
Home officeben nyomom :P Ugyanúgy fizeti a cég a munkabéremet, minden adatbázishoz, hálózathoz hozzáférek, csak épp nem kell elbszni minden nap 2 órát az oda-vissza utazgatással.
Lassan kezdenek rájönni, hogy így is mindent ugyanúgy meg lehet csinálni, én abban reménykedem, hogy a válság után is megmarad ez a trend.
Arra nem gondoltál a végtelen agyi kapacitásoddal, hogy ez amit leírtam, azért a könyvelőknek is jó lehet...?
Jó, nem most! Majd!
De azért neked ez troll komment, ha véletlenül más piaci szereplő is beleszól...
Ha egyszer a munkáltatók rájönnek, hogy a fizikai kontaktust nem igénylő munkaköröket ugyanúgy el lehet látni mondjuk VPN kapcsolattal, akkor sokkal kevesebb cég fog csődbe menni, mert ugyanúgy fog tudni működni most és ezután is!!!
Akiknek lehet könyvelni is - ezt már végképp csak miattad teszem hozzá :P
Ha minden maradt volna a régiben, akkor valószínűleg engem is ki kellett volna rúgni, hiszen eddig bejártam. Most kezdik kapizsgálni a kedves vezetőim, hogy annak ellenére, hogy nem járok be, az eddigi feladatimat mégis el tusom látni, sőt ezt ellenőrizhetik is :P Eddig ilyen nem volt.
Szerintem csak egy "tisztulás" lesz a piacon, és főleg a home officet lehetővé tevő cégek maradnak. De ők maradnak, sőt tudnak majd bővülni is!
Aztán ezt majd kiegészítik az eddigi fizikai munkás cégek később ha vége van a járványnak.
Hogy valami hasznosat is írjak a rosszindulatú kommentedre: okosan kell választani (már most, előre hónapokra), hogy kinek könyvelsz :P
ki gondolta volna? , de most őszntén, közhelyeket puffogtatsz.
aztán bejön majd valami más kiszámíthattalan dolog és kezdhetjük előlről más szempont alapján a cégkeresést.
mondjuk egy válság , vagy melyik cégcsoport kerül csődbe stb.
Értem a problémádat, de mégsem.
Ezt írod:
"Szerződésünk van de nem érdekli őket, pereljek ha akarok."
A szerződésben mindkét félnek vannak jogai és kötelezettségei. Ők a kötelezettségeiket nem tartják be, Te pedig szerződés szerint élj a jogaiddal.
Én az ilyennel a szerződést simán felbontanám. Onnantól kezdve nincs beadott bevallás, stb. Majd a mulasztási bírságokon meglátja, hogy inkább melyiket fizette volna: Téged 30 ezerrel, vagy a 200 ezres bírságokat.
Neked mindegy, pénzt így se, úgy se látsz, de legalább kihullott a "férgese".
Az én szerződésem úgy van kötve mindenkivel, hogy én ezt jogvita nélkül meg tudom tenni, utólag semmit nem követelhet (kártérítést sem), ha nem folytatom a cég/vállalkozás könyvelését azért, mert nem fizet.
Az ilyenre mindig fel kell készülni, hiszen a legtöbb gond a nem fizetésből szokott adódni. INGYEN NEM DOLGOZOM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!