Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Valoban van olyan kisvàllalkoz...

Valoban van olyan kisvàllalkozas ahol heti 1000 Ft csak az ado?

Figyelt kérdés

Gondoltam mielött belemegyek 130 oldal jogszabaly àtböngészésébe, inkabb tapasztalatokat gyüjtök.

Pl ha vàllalnék maganhazaknàl takaritast hébe hoba pl heti 2x vagy 3x, relative potom összegekert, akkor azt ki tudnàm szàmlàzni esetleg es nem adoztatnak agyon, hanem hallottam valami kisvallalkozoi öehrtösegröl ahol csak 100ü Ft az ado.

Van esetleg még vmi fizetendö költseg az ilyennel?

Tegyük fel havi 40 ezer lenne kb a bevételem takaritasbol.

Ezt lehet legàlisan csinalni ugy hogy nem leszek minuszos az adoval es meg is èrje?

2020. márc. 10. 12:40
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

*lehetöseg

1000 Ft Adó

2020. márc. 10. 12:41
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Havi 1.000 ft a háztartási alkalmazott bejelentése, de ezt a munkaadónak kell megtennie és ez nem vállalkozás.

Ettől nem lesz TB-d és nem biztos, hogy a munkaadó valóban bejelent - onnantól fogva pedig, ha nem jelent be, akkor már gond van.

2020. márc. 10. 12:54
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

A KATA a legolcsóbb adózási forma. Ott 50 ezer a havi tételes adó és semmi egyéb adó nincs. Ha ezt leosztod, 1612 forint egy napra.

Ha meglévő főállás mellett végzed, akkor csak a fele, 25 ezer az adó.

De olyan vállalkozási forma nincs, ahol "hébe-hóba" dolgozol és csak abból adózol.

2020. márc. 10. 13:42
 4/11 anonim ***** válasza:
12%

2-es, a kérdező szerint havi 40 ezer ft bevétele lenne kb. takarításból - ezek után Te ajánlasz neki egy havi 50 ezer ft-os adót...

Tessék mondani, nem a kormánytól tetszett jönni? :D

2020. márc. 10. 14:06
 5/11 A kérdező kommentje:
A kata megszünik
2020. márc. 10. 15:17
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

"A kérdező kommentje:

A kata megszünik"

Tessék??? Te valamit nagyon félreolvastál vagy félrehallottál...

2020. márc. 10. 15:24
 7/11 A kérdező kommentje:

[link]

Kezdetben ugy volt megszünik, de csak szigoritjak bocsi

2020. márc. 10. 16:42
 8/11 A kérdező kommentje:

Az EVA szünt meg

[link]

2020. márc. 10. 16:43
 9/11 anonim ***** válasza:
61%

#4, ezt félreértelmezted, bár nem én voltam az a válaszadó.

Nem "ajánlott neki" 40 ezres bevételre 50 ezres adót, hanem egyszerűen felvilágodította, hogy az a legolcsóbb adózási forma, ergo a kérdésére a válasz "NEM, ilyen nem létezik".

Egyébként ha csak heti 2x-3x jár takarítani, akkor még így is nagyon jól jönne ki, és ehhez nem kell kormányközelinek lenni, nem kell idekeverni a politikát.

Számol heti 40 ezres bevétellel, az havi 160 ezer, amiből adózna 50 ezret, marad 110.

Azért heti 2-3 napra, végzettséget nem igénylő munkára ez igencsak bőséges fizetés!

Tessék csak átszámolni heti 5-6 napra, ahogyan a legtöbben járunk: ez megfelel egy nettó 200-300 közötti teljes havi fizetésnek, ami takarításért igencsak jó, főleg ha ő maga dönti el, mit vállal, és hol. Takarítóknak nem nagyon van lehetőségük alkalmazottként ilyen kérdésekről dönteni. De a környezetemben azt látom, hogy többen járnak magánházakhoz, és óriási igény van rá. Nagyon jól keresnek, bár akiket én ismerek, egyáltalán nem adóznak. Nyilván ennek később meglesz a böjtje, de jelenleg ők lehet jobban keresnek, mint én egy multinál.

Ettől függetlenül nem irigylem őket, egyrészt a hajlongás, meg a mások szrának pucolása miatt, másrészt meg bár nagyon messze van a nyugdíj nekem is, de ad egy biztonságérzetet, hogy "jegyezve" vagyok a társadalomban. Főleg ha bevezetik, hogy orvosi ellátás is csak akkor jár, ha van tb-d.

Na de visszatérve az eredeti témára, a KATA egy igen jó dolog, csak sokan visszaélnek vele, és ezt nyilván észrevették odafent is. Szigorítások várhatóak, megjegyzem, joggal.

A háztartási alkalmazott bejelentését már írták előttem, az nem adó, és igazából értelmét nem nagyon látom. Sem nyugdíjba nem számít bele, sem egészségbiztosítást nem szerez ezáltal az illető. Azért sem kell utána adózni, mert ez az adórendszeren kívüli jövedelem, tehát nem vonnak belőle semmit (ezért sem számít bele a nyugdíjba) és adóbevallásban sem kell feltüntetni.

Kérdés, hogy mi a célja a kérdezőnek?

Feketén akar dolgozni, és nem érdekli a nyugdíj? Minél több pénze legyen, amiből nem adózik?

Vagy esetleg az ellenkezője, közeledik a nyugdíjhoz, és gyűjtene még némi szolgálati időt + emelné a várható nyugdíja összegét?

Azért a biliből vegyük ki a kezünket, a közterhekből tartják fent ezt az államot. (a többit is)

Olyan elvárni irreális, hogy százezres nagyságrendű bevételünk van, és 1000 ft közterhet fizetünk, de közben minden ugyanúgy jár nekünk, mint pl. azoknak, akik a 300 ezres jövedelmükből 100 ezret leadóznak.

Ha elvárunk valamit, akkor először nekünk is be kell fizetni a közösbe.

2020. márc. 10. 18:36
 10/11 anonim ***** válasza:
61%

9-es, bocs, de nem olvastam végig az írásodat, mert mindjárt 2 helyen leakadtam.

1.- először is úgy látom, nem érted a humort, a Tessék mondani, nem a kormánytól tetszett jönni? félig vicces akart lenni, hogy a kormány húzza le a vállalkozókat jó alaposan. És igen, ez politika, ugyanis nagyon sokan azért nem tudnak elindítani egy vállakozást, mert rögtön havi 50 ezret kellene fizetni.

2.- a kérdező ezt írta: "havi 40 ezer lenne kb a bevételem"

HAVI!! Nem heti!! Nem tudom, hogy jött kineked a havi 160, de ha egy kicsit számolunk - akár ezzel az összeggel, akkor sem kell elájulni: ebből lejön 50 ezer ft adóra, havi szinten kb. 5 ezer ft iparűzési adóra, takarítóeszközöket kell vásárolnia, amit nem tud leírni költségként, lakásrezsi havi min. 40 ezer ft és máris elfogyott havi 100 ezer ft a 160 ezerből. Hát, tényleg, milyen "piszok jól" élnek ezek a vállalkozók, hogy marad havi 60 ezer ft megélhetésre. :D

2020. márc. 10. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!