Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Önkormányzat miért nem lép...

Önkormányzat miért nem lép fel keményebben nem fizető CÉGES bérlőjével szemben a bérleti díj nem fizetése miatt?

Figyelt kérdés

Azt mondja nekem meg valaki ha egy cég az önkormányzattól bérelt ingatlanban működik havi bérleti díjjal, és ezt hónapok óta lassan fél éve nem fizeti az önkormányzat miért nem lép fel keményen?

Mert küldözgetik a leveleket hogy ez meg az lesz, de ezeket hónapok óta küldözgetik és még semmi se lett. És azért az utolsó havidíj az szeptemberben lett fizetve.

Miért nem csapnak oda keményebben? Van bérleti szerződés abban részletesen le van írva a forgatókönyv nemfizetés esetére (röviden: 1 hónapos moratórium után erőszakos hatósági kiköltöztetés) és nem értem ha ez ennyire fekete fehér miért nem alkalmazzák?

Minden jogalapjuk meglenne rá!

2020. márc. 1. 10:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Ihy sincs aki bérelje az ingatlamokatmEkadni meg vagyin gazdálkodási okok miatt nem lehet nekik. Tavaly nyàrra kinőttem az egyik önkris bérleményt az üzlettel. Két évig hallgattam, hogy de biztos menni fog az üzlet és a fizetés? Annyian próbálkoztak már ott. Hasonloval is mint én..Momdom tudom, van helyismeretem plusz nem egy üzletes vállakozó vagyok stb. két év után visszaadtam a 10 éves szerződet amibe amúgy hozzáteszem 3 havi kaució van a pályázati kiiràskor ezért sem valószínű hogy kirakják fel év múlva. Emellett a licites nyikt oakyazaton a havinta meghirdetett ugyanazon 10 meghirdetett ingatlanra egyedül voltam mint érdeklődő és licitáló. Miutan felmondtam jó előre a költözés előtt a szerződést ( 2 hónap ) megkértek ha tudom akkor ne maradjak már a hónap végéig majd, mert akkor újra meghirdetik az aktuális havi licites eljáráson

.Jött is az értékbecslő. Most 7000-el drágábban adnák ki, mégis rendszerint meghirdetik, összeülnek de kutyát sem érdekli a meghirdetett üzlethelyiség.

Mióta eljöttem kint a táblánk, hogy elköltöztünk juni 15-el. Meg egy üveg ásványvíz az ablakban amit pakolás közben otthagytunk, plusz a felmosó. 8 hónapja minden nap arra megyünk haza. Mosolygunk.Előttünk se bérelte senki másfél, két évig. De ezek szerint megmutatni se kellett eddig senkinek.

2020. márc. 1. 13:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Na most ha ez így van akkor kár volt egy fillér bérleti díjat fizetni valaha is , nem?

Ha ez így megy. akkor vegyük ki ne fizessünk semmit úgyse tesznek ki.

2020. márc. 1. 14:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól még behajtatható a tartozás.

Ismerős a belvarisban 10+eve bérel helyiséget. Egyszer családi okok miatt tartósan is fizetésképtelenné vált. Szerintem több volt, mint fél év mire felszólítást kapott. De azóta is ott van. Rendeződött idővel a problémája.

De pl volt olyan helyem is amit csak rezsiért kaptam önkormányzattól.Bérleti díjat nem is kértek, csak legyen szolgáltatás. Vagy pl épp hogy rezsit sem hanem 5 évig fix alacsonyabb bérleti díjat (ez kis településekre jellemző inkább)

2020. márc. 1. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!