Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Számlát/nyugtát kilehet...

Számlát/nyugtát kilehet tölteni előre?

Figyelt kérdés
A dátumot meg akkor ráírni, amikor esedékes?
2020. febr. 23. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Nem
2020. febr. 23. 16:17
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Attól függ...

Kézzel kiállított nyugtánál az alap adatokat ráírhatod előre: pl. a saját adataidat, ami mindenhol ugyanaz.

De pl. a megvásárolt terméket, a vevő adatait nem tudod ráírni előre egy számlára.- Ha viszont mégis megteszed, akkor probléma lehet belőle, ha közben nem fizet a vevő, stb. (Jó, igen, tudom, stornózás is van a világon)

2020. febr. 23. 16:28
 3/8 A kérdező kommentje:
A vevő számlázási adatait az alkalmazottam írná rá utólag, az nem feltűnő, hogy a számlázási adatok női írással van ráírva míg minden más férfi kézírás? Vagy ezt nem nézik? Amúgy miért ne lehetne előre kitölteni?
2020. febr. 23. 16:39
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Na jó, akkor kezdjük elölről és pontosabban:

Nyugtáról vagy számláról beszélünk?

Mit szeretnél pontosan? Megírsz előre egy csomó számlát és amikor jön a vevő, akkor kitölti a többit az alkalmazott? Ez így nem szabályos.

Miért nem használsz akkor kirakós bélyegzőt, amivel előre le tudod pecsételni a számlákat az eladó adatainál?

2020. febr. 23. 17:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Főként nyugtáról, mert számlát kevesen kérnek. Kitöltöm a nyugtákat-aláírom és a Kelt. -hez az alkalmazottam oda írja a dátumot amikor adja a nyugtát. Ez így szabályos, nem?
2020. febr. 23. 17:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért egy nyugta nem olyan hosszú, mint egy regény. Nem tart sokáig azt a pár adatot ráírni akkor, amikor ténylegesen ki kell tölteni.

Én nem írnám meg előre...

2020. febr. 23. 17:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Aláírni nem tudják helyettem, így hogy utaznék el 2 hétre nyaralni ha nincsen aláírva nyugta ?
2020. febr. 23. 17:40
 8/8 anonim ***** válasza:
58%

Pedig szokás így csinálni.

Pl. kirakodóvásárban már láttam ilyet, amikor valaki 1-2 féle terméket árul, vagy az anyaghasználat ugyanaz, és ilyesmit ír rá, hogy "kézműves termék" vagy "kerámia", stb.

Miért ne lehetne?

Dátumot meg akkor frissen ráírja, és kész.

Nem tartja fel a vevőt, mindenkinek jó.

Nyugtát meg muszáj adnia (jobb esetben), mert ilyen helyeken tényleg van ellenőrzés.

2020. febr. 23. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!