Egyéni vállalkozás indítása METRO kártya miatt?
A METRO kártyához vállalkozás szükséges, de nem tervezek egyébként ilyen tevékenységet, tehát a bevételem nulla lenne.
Különösebb "tevékenységet" se jelölnék meg, vagy ha igen, nem foglalkoznék vele.
Kérdés: milyen fix költségek vannak? Az lejött, hogy teljesen mindegy, hogy kérek-e alanyi adómentességet vagy nem, mert nem értékesítenék semmit, senkinek. De azt jól értelmeztem, hogyha KATA-t választok, az havi fix 25/50 ezer forint? Ha igen, akkor azt nem szabad választani, de mit jelent, ha ezt nem választom?
Amit elolvastam: [link]
hamarosan minden számla megy a NAV-hoz, szóval látni fogják akkor is, ha nem számolod el.
És a Metro tényleg nem olyan olcsó, hogy megérje.
Ha minden számla megy/menni fog a NAV-hoz...
Ha van egy vállalkozás, amelynek egy "jóakarója" vagyok, és elkezdek mindenhol úgy vásárolgatni, hogy számlát kérek az ő nevére, megadva az adószámát, de készpénzzel fizetek mindenhol, és egy hónap alatt összejön a másfél millió forint... (A vállalkozások adatai ugye nyilvánosak.)
Akkor meg kéne büntetniük azt a vállalkozást, ami nem is tudott arról, hogy az ő adatait adogatom meg mindenhol a pénztárban? (Illetve az eladót is, pl. mindig ugyanannál a multinál csinálom ezt. A pénztáros meg nem fogja tudni, hogy ez már a hetedik 250 ezer forintos fizetés, és nem is fog foglalkozni vele.)
A kérdés elméleti, nem fogom semmiképp se gyakorlatban megcsinálni, egyrészt nem vagyok szemét, másrészt a pénztáraknál kamera van, simán beazonosíthatnának, és lehet, hogy ez már büntetőjogi kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!