Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Webáruházunknál nincs üzlet,...

Webáruházunknál nincs üzlet, de van személyes átvétel. Mindenkinek számlát állítunk ki. A telefonos rendelésnél általában nem adnak meg nevet címet, nem tudom előre kiállítani a számlát. Átvételkor sem kér számlát. Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Pénztárgép nincs, nyugtát nem állíthatok ki.
2020. febr. 13. 12:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Nincs mit tenni, addig nem veszem fel a rendelést akár email-ben, akár telefonon, amíg nem adják meg a számlázási adatokat."

Erről van szó... És végigolvastam.

Nem kell ilyen stílusban "beszólni", mert hidd el, jót akarunk Neked, hogy ne kapjon el a NAV.

Nem az én érdekem és nem engem kell győzködni...

2020. febr. 14. 10:47
 12/13 A kérdező kommentje:

Elnézést, nem akartam beszolni, csak úgy jött le a hozzászólásodból, hogy azt hiszed nem készítettem számlát.

Régebben az ilyet úgy oldottam meg, hogy kiállítottam egy kézi nyugtát, a nyugtatömbből, mert az csak egy pillanat volt.

Viszont most változnak a szabályok, 2021 január 1-től majd minden számlát fel kell tölteni a NAV-hoz, ott meg ha nincs név cím nem lehetséges.

2020. febr. 14. 11:05
 13/13 anonim ***** válasza:

"Fizettek, és már mentek is"

Ennek elébe kell menni azzal, hogy a terméket csak a számla kiállítását követően adod ki, mégpedig az elkészült számlával együtt.

Ha a vásárló esetleg akadékoskodik, meg kell neki magyarázni, hogy neked ez kötelező. Ha nagyon nem kell neki, dobja ki az első szembejövő kukába, de neked nincs mérlegelési lehetőséged; nyilván ha neki kéne kifizetnie a büntit, máris kitörő örömmel vinné el a fecnit az első kukáig.

2020. febr. 16. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!