KATA adóbevallás ügyben, hol érdemes olvasgatni, hogy képes legyek majd rá februárban?
Ez volt az első rész évem és szeretném felszedni a tudást.
Látom, hogy a szamlazz.hu-n ott az autokata és az megcsinálja, de szeretném megérteni rendesen ezt az egészet. Szóval csak akkor folyamodnék ilyesmihez, ha nagyon nem találok infokat.
Ti hol kezdenétek az olvasást esetleg itt a kitöltési útmutatóval? Vagy valahol máshol kellene indulnom?
Én megmondom őszintén, hogy inkább bízom könyvelőre az éves bevallást (egy KATA-s), mint hogy én kínlódjak vele.Fóleg, ha csak rész éved volt - akkor nyilván volt másfajta bevételed is az évben.
MINDENKÉPPEN azt javaslom, ebben az esetben ne sajnáld a könyvelőre a pénzt, hidd el, megéri, mint elrontani a bevallást, kínlódni a nyomtatványkitöltővel, értelmezni az ott leírtakat, stb.
1-es vagyok: általában nem vagyok erőszakos típus, de most mégis azt mondom: legalább egy évben egyszer, az adóbevallásnál fogadj fel könyvelőt, hidd el, megéri!!
A vállalkozónak nem az a feladata, hogy könyveljen, értsem az adóbevalláshoz - persze, ha van ideje, türelme, akkor oké, hanem az, hogy a vállalkozással kapcsolatos dolgokkal foglalkozzon, marketing, stb.
"szeretném megérteni rendesen ezt az egészet"
Mit? Igazából nem nagyon értem a kérdésed, hogy mit szeretnél megérteni?
Ne spúroskodj... 1x/évente ...
Ha pedig nem stimm valami, vagy nem tudsz valamiről: nagyon csúnyán megütheted a bokád.
Pár száz ezrestől a milliós következményekig. 😁👌
Minek írsz, ha jó tanácsot se fogadod meg?
De te dolgod, GL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!